Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
21.46

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 5. 10. 2019, 21.46

4 leta, 7 mesecev

Alpska liga, 5. oktober

Jeseničani ugnali prestolničarje, Olimpijin kapetan se je vrnil ob porazu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga | Jeseničani so drugo ekipo Dunaja ugnali s 5:2 in vknjižili tretjo zmago sezone. Na računu imajo še dva poraza. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so drugo ekipo Dunaja ugnali s 5:2 in vknjižili tretjo zmago sezone. Na računu imajo še dva poraza.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so po dveh alpskih porazih v soboto vknjižili tri točke. V domači Podmežakli so s 5:2 premagali novinca v ligi, drugo moštvo Dunaja. Člani HK SŽ Olimpija so na dvojnem avstrijskem gostovanju. Prva polovica se ni končala po njihovih željah. Pri predzadnjem Bregenzerwaldu so neuspešno lovili četrto zaporedno zmago, po podaljšku so izgubili z 1:2. V postavi je bil prvič na tekmi Alpske lige te sezone tudi kapetan Ljubljančanov Aleš Mušič, ki je okreval po poškodbi roke. V nedeljo se bo s soigralci ustavil še pri Lustenauu.

HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga
Sportal Do 57. minute je železarjem kazalo dobro, nato pa ...

Obračun na Gorenjskem se je za železarje začel slabo, gostje so povedli že po desetih sekundah srečanja, a Jaka Ankerst je minuto pred prvim odmorom poskrbel za izenačenje. Tik pred drugim je prvo vodstvo Jesenic priskrbel Gašper Glavič, ki je izkoristil igralca več. Tudi nadaljevanje se je odvijalo po domačih željah, Ankerst je v začetku zadnje tretjine zvišal na 3:1, Jaka Šturm pa na 4:1.

Avstrijsko moštvo, ki je bilo v podrejenem položaju (razmerje strelov 50:14 za Jesenice), je pet minut pred koncem znižalo na 4:2, nato pa poskušalo brez vratarja, a je Nik Grahut z zadetkom v prazen gol razblinil še zadnje dvome o zmagovalcu. 

Jeseničani bodo v boju za alpske točke spet v četrtek, ko jim bo doma proti Gardeni spet lahko pomagal kaznovani Nejc Stojan.

Olimpija je pri Bregenzerwaldu povedla z zadetkom Žige Pešuta, na koncu pa izgubila v podaljšku. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je pri Bregenzerwaldu povedla z zadetkom Žige Pešuta, na koncu pa izgubila v podaljšku. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija avstrijski konec tedna začela s porazom

Olimpija, ki jo še naprej kot glavni trener začasno vodi Gregor Polončič (spremembe pred celinskim pokalom - od 18. do 20. oktobra - naj ne bi bilo), ima ta konec tedna dvojni spored.

V soboto je četrto zaporedno zmago iskala pri Bregenzerwaldu, ta do te tekme ni vknjižil niti točke, a ostala brez nje. Zmaji - v postavi je bil tudi kapetan Aleš Mušič, ki v tej sezoni na tekmi Alpske lige zaradi poškodbe roke še ni igral - so v Avstriji prek Žige Pešuta povedli v 18. minuti, v začetku druge tretjine so tudi domačini izkoristili igralca več. Tilna Spreitzerja je ugnal Giovanni Vogelaar. Izid (1:1) se do konca rednega dela ni spremenil, sledil je podaljšek, v katerem je Bregenz prišel do prve zmage sezone, Olimpija, ki jo je pestila neučinkovitost (razmerje strelov 36:26 za Olimpijo), pa je na šesti tekmi vknjižila tretji poraz.

V nedeljo bodo Ljubljančani gostovali še pri Lustenauu.

Alpska liga, 5. oktober

Lestvica

Preberite še:

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Blejci premagali Mariborčane, Olimpija uspešna tudi v Kranju
Žiga Pance
Sportal Žiga Pance se seli na Slovaško
Ne spreglejte