Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2019,
22.32

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Val Pusteria Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Četrtek, 24. 10. 2019, 22.32

4 leta, 5 mesecev

alpska liga, 24. oktober

Generalka pred derbijem: Olimpija v ponovitvi finala do zmage, Jeseničani ujeli točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
HDD Sij Acroni Jesenice - HC Pustertal - Aplska liga | Varovanci Mitje Šivica so po kazenskih strelih s 3:4 izgubili s Cortino. Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko bodo v Tivoliju na 500. derbiju palice prekrižali z ljubljanskimi tekmeci. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Varovanci Mitje Šivica so po kazenskih strelih s 3:4 izgubili s Cortino. Naslednja tekma jih čaka v soboto, ko bodo v Tivoliju na 500. derbiju palice prekrižali z ljubljanskimi tekmeci.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so pred sobotnim 500. derbijem (Tivoli, 17.30) gostili Cortino in izgubili po kazenskih strelih (3:4). HK SŽ Olimpija, ki jo bo do konca sezone treniral Gregor Polončič, je v ponovitvi lanskega finala v gosteh pri Pustertalu dve minuti pred koncem vodila z 2:0, na koncu pa zmagala v podaljšku s 3:2.

HK Olimpija HDD Jesenice Gregor Polončič
Sportal Polončič: Prebujamo se z mrtve točke. Nič ne gre čez noč.
HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Več kot 23.700 dni rivalstva, a tokrat so združili moči

Jeseničani so se v rednem delu tekme trikrat znašli v zaostanku – pri tretjem prejetem zadetku je Žigo Kogovška v vratih zamenjal Urban Avsenik –, a tudi trikrat izenačili, in sicer po zadetkih Andreja Hebarja, Gašperja Seršena in Gašperja Korošca. Po 60 minutah je na semaforju pisalo 3:3, sledil je podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so odločali kazenski streli. Po teh so zmago odpeljali gostje, ki so skočili tik pod vrh, železarji so 11.

Olimpija je pred derbijem na gostovanju premagala Pustertal. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija je pred derbijem na gostovanju premagala Pustertal. Foto: Grega Valančič/Sportida

Olimpija je na generalki pred derbijem gostovala pri lanskem finalnem nasprotniku Pustertalu in še dve minuti pred koncem po dveh zadetkih Žana Jezovška (44., 49. minuta) vodila z 2:0, a je gostom uspelo dvakrat premagati Tilna Spreitzerja in izsilili podaljšek. V tem je zmagovalca odločil Anže Ropret. To je bila Olimpijina četrta zaporedna zmaga v Alpski ligi, v kateri zaseda peto mesto, Pustertal ostaja prvi.

Na sobotnem derbiju obe ekipi v domačih barvah

Sobotni 500. derbi se bo v Tivoliju začel ob 17.30. Alpska hokejska liga, ki ji letos predseduje Hokejska zveza Slovenije (HZS), je prižgala zeleno luč, da večni derbi obe ekipi odigrata v dresih za domače tekme - tradicionalni zeleni in rdeči. 

Pred derbijem tekma nekdanjih hokejistov

Uvod v jubilejni 500. obračun bo v soboto ob 16. uri v Tivoliju v organizaciji Hokejske zveze Slovenije zaznamovala tekma hokejskih legend obeh slovenskih klubov. 

Na jeseniški strani bodo igrali Matevž Grabnar, Borut Vukčevič, Andrej Razinger, Matjaž Kopitar, Boris Kunčič, Milan Hafner, Aleš Sodja, Robert Kristan, Peter Rožič, Matevž Erman, ljubljansko ekipo pa bodo sestavljali Luka Simšič, Bojan Zajc, Igor Hriberšek, Domen Lajevec, Andrej Vidmar, Dejan Kontrec, Egon Murič, Dušan Lepša, Igor Beribak, Martin Pirnat, Marko Kumar.

Alpska liga, 24. oktober

Lestvica

Preberite še:

HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Olimpija končala s pričakovano zmago, Polončič razočaran
Ne spreglejte