Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2020,
19.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Ponedeljek, 6. 4. 2020, 19.45

3 leta, 7 mesecev

če se razmere uredijo, se bo nova sezona začela 12. septembra

"Kljub trenutnemu položaju se trudimo, da bo vse pripravljeno za novo sezono"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Jesenice - Olimpija | Vseh 18 ekip, ki je v Alpski ligi sodelovalo lani, je oddalo prijavo za sodelovanje v tekmovanju tudi za prihodnjo sezono.  | Foto Peter Podobnik/Sportida

Vseh 18 ekip, ki je v Alpski ligi sodelovalo lani, je oddalo prijavo za sodelovanje v tekmovanju tudi za prihodnjo sezono.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Zadnja sezona Alpske lige se je, kot skoraj vse evropske hokejske lige, končala predčasno. Vodstvo tekmovanja kljub negotovemu položaju snuje načrte za novo tekmovalno obdobje, ki se bo, če se bodo razmere normalizirale, začelo 12. septembra.
 

tomaž vnuk
Sportal Sprememba v Tivoliju, Olimpija z novim direktorjem

"Veseli me, da se je vseh 18 klubov prijavilo za sodelovanje v naslednji sezoni Alpske lige. Navijačem, sponzorjem in partnerjem so skupaj poslali pozitivno sporočilo. Kljub trenutnemu položaju, ki je posledica pandemije novega koronavirusa, obljubljam, da se vsi trudimo, da bi bilo vse pripravljeno za uspešno sezono 2020/21," je za uradno spletno stran tekmovanja dejal predsednik upravnega odbora Alpske hokejske lige in Hokejske zveze Slovenije.Matjaž Rakovec.

V preteklih dneh so se sicer pojavili zapisi, da naj bi se avstrijski Zell am See umaknil, tako da bi se številka udeležencev lahko spremenila.

O tem je pred dnevi v pogovoru s slovenskim predstavnikom HDD Sij Acroni Jesenice dejal tudi generalni sekretar HZS Dejan Kontrec: "Rok za prijavo je bil že pred epidemijo, zato mislim, da se bomo morali še enkrat seznaniti s finančnim stanjem klubov pred začetkom nove sezone in jo temu primerno tudi prilagoditi, če bo potrebno. Kar zadeva Zell am See, pa so se oni v roku prijavili, vendar so letos zamenjali vodstvo kluba in avstrijski zvezi niso predložili dovolj trdnih finančnih dokazil, zato jim je ta za zdaj dala blokado."

Jesenice - Olimpija
Sportal Acroni Jesenice : koronavirus 1:0

Občuten razkorak med najboljšimi in najbolj skromnimi 

Zadnja sezona je pokazala, da je razkorak med tistimi pri dnu lestvice in najboljšimi izjemno velik. Na novo pridružena druga ekipa Linza, ki v Alpski ligi razvija mlade igralce, je tako na 34 tekmah zbrala le eno zmago in tri točke. Kontrec se je strinjal, da ni najbolj pametno vztrajati pri številu ekip in da bo "treba najti rešitve, kako ligo narediti bolj zanimivo in vzdržno za vse klube". Ena od idej je bila, da bi tekmovanje izvedli v dveh skupinah, a na morebitne spremembe bo treba počakati.

Razkorak med tistimi pri vrhu in pri dnu je ogromen. Prvo moštvo rednega dela Olimpija je osvojilo 81 točk, zadnje (Linz II) pa le tri. | Foto: Grega Valančič/Sportida Razkorak med tistimi pri vrhu in pri dnu je ogromen. Prvo moštvo rednega dela Olimpija je osvojilo 81 točk, zadnje (Linz II) pa le tri. Foto: Grega Valančič/Sportida

Je pa kljub negotovemu položaju že zdaj določen predviden začetek pete sezone. Vodstvo tekmovanja upa, da bi se Alpska liga lahko začela 12. septembra. Seveda ob domnevi, da se bodo razmere kmalu umirile in normalizirale.

Miha Butara
Sportal Miha Butara: Brez smelih napovedi, treba se bo boriti za svoj košček pogače

Slovenci v manjšini

V zadnji sezoni je v Alpski ligi sodelovalo devet avstrijskih ekip (Red Bull Salzburg II, Feldkirch, Lustenau, Kitzbuhel, Zell am See, Bregenzerwald, KAC II, Viena Capitals II, Linz II), sedem italijanskih (Ritten, Pustertal, Cortina, Asiago, Fassa, Gardena, Sterzing) in dve slovenski (HK SŽ Olimpija, HDD Sij Acroni Jesenice).

Tekmovanje so predčasno končali tik pred četrtfinalnimi boji, v katere so se uvrstili oba slovenska kolektiva, Ritten, Pustertal, Cortina, Asiago, Feldkirch in Red Bull Salzburg II. Naslov je branila Olimpija.

Preberite še:

Sportal Navijaška skupina se je zahvalila zdravstvenemu osebju
Ne spreglejte