Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 6. 2016,
18.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

5

Natisni članek

Wayne Rooney Roy Hodgson Euro 2016

Torek, 28. 6. 2016, 18.00

6 let, 7 mesecev

Angleški tisk po izpadu Angležev z evropskega prvenstva

Po največjem ponižanju v zgodovini: Butci, osramotili ste Anglijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

5

Pričakovano, otoški mediji so po izpadu z evropskega prvenstva po šokantnem porazu v osmini finala proti Islandiji z 1:2 raztrgali angleške nogometaše in njihovega zdaj že nekdanjega selektorja Roya Hodgsona.

Otoški tisk je bil po velikem razočaranju na evropskem prvenstvu do nogometašev neprizanesljiv. | Foto: Otoški tisk je bil po velikem razočaranju na evropskem prvenstvu do nogometašev neprizanesljiv.

Slaviša Stojanović o islandskem čudežu
Islandski čudež – zgodba, večja od nogometa #komentar

"Polenovka, pomagaj nam," kriči z naslovnice današnje izdaje Star Sporta, pri katerem so se poigrali in besedo God spremenili v Cod (polenovka, riba, ki jo najdemo v severnih morjih). "Anglija si je privoščila enega izmed najbolj sramotnih porazov v zgodovini," so še zapisali pri tem mediju. Nič kaj prizanesljivejši niso bili niti preostali.

"Izpad," je bil preprost naslov, ob katerem so prilepili fotografijo zaskrbljenega selektorja Anglije Roya Hodgsona, pri Metro Sportsu. "Hodgson se je poslovil, potem ko je doživel ponižujoči poraz proti malčku evropskega nogometa," so zapisali v uvodu članka, v katerem so ostro kritizirali najboljše angleške nogometaše.

Največje ponižanje v zgodovini Anglije

 | Foto: "Največje ponižanje v zgodovini Anglije," je bil naslov, ki so ga izbrali pri The Daily Telegraphu in pisali o velikem ponižanju proti malčku, ki ga ni pričakoval nihče.

"Anglija odhaja ponižana," se bohoti z naslovnice priznanega The Guardiana, ki je naslovnico okrasil s fotografijo napadalca Jamieja Vardyja, ki nemo gleda v daljavo. Kdo ve, morda so najboljšega strelca senzacionalnega angleškega prvaka Leicester Cityja, ki na letošnjem evropskem prvenstvu ni bil prva izbira zdaj že nekdanjega selektorja, izbrali tudi zato, ker so s tem hoteli sporočiti, da je bila to Hodgsonova velika napaka.

"Nesmisel," piše na naslovnici Daily Expressa, pri katerem so ob selektorju Hodgsonu kritizirali tudi vratarja Joeja Hartha, ki si je privoščil veliko napako pri drugem, zmagovitem golu Islandije.

"Brez premisleka, brez boja, brez Evrope, brez službe," so domiselno zapisali pri I Sportu in seveda v ospredje porinili selektorja Hodgsona. "To je največja sramota v zadnjih 66 letih angleškega nogometa," so še pripisali.

Izločil jih je zobozdravnik

 | Foto: "Brrrexit Hodgson," se je bohotilo z naslovnice Mirror Sporta, pri katerem so hitro potegnili vzporednico z nedavnim izstopom Velike Britanije iz Evropske unije, ki v teh dneh buri duhove po Evropi.

"Hodgson osramočen zapušča klop Anglije," je naslov, ki ga je moč najti na naslovnici The Timesa, ki ob tem piše, da je poraz proti Islandiji največja sramota v 959 tekmah, ki jih je do zdaj odigrala angleška reprezentanca. "Izločila nas je država, ki ima 333 tisoč prebivalcev, na klopi njene reprezentance pa sedi zobozdravnik," so pripisali novinarji tega časopisa in s tem seveda mislili na enega izmed dveh selektorjev Islandije, Heimirja Hallgrimssona, ki je po poklicu zobozdravnik.

"Butci izgubili proti Islandiji," do svojih najboljših nogometašev niso bili nič kaj prizanesljivi pri The Sunu, pri katerem so ob kapetanu Waynu Rooneyju in selektorju Hodgsonu prilepili veliko fotografijo objokanega Rooneyjevega sina Kaija, oblečenega v trenirko angleške reprezentance.

Nogometaši so že odpotovali na počitnice

Podobne besede je moč zaslediti v praktično vseh angleških medijih, ki so do svojih nogometnih zvezdnikov zelo kritični. Najboljši angleški nogometaši so medtem že zapustili Francijo. Ob odhodu iz hotela, v katerem so bili nastanjeni, so bili mrkih obrazov, a nekoliko bolje bo že kaj kmalu, ko se bodo verjetno razbežali po raznoraznih ekskluzivnih destinacijah po vsem svetu, kjer bodo preživeli kratek dopust, ki je pred njimi. Nekaj je gotovo, v Angliji ga prav gotovo ne bodo preživljali.


Kako je bilo od odhodu reprezentantov s prvenstva? #foto

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

Ne spreglejte