Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 7. 2016,
16.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

Euro 2016 Španija Vicente del Bosque Iker Casillas

Petek, 1. 7. 2016, 16.14

6 let, 6 mesecev

Vicente del Bosque je potrdil, da odhaja

Očitno je bilo pri Špancih pestro, nezadovoljni Iker Casillas je vnašal nemir

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Vicente del Bosque, ki je Špance najprej leta 2010 popeljal do naslova svetovnih in dve leti pozneje še do evropskih prvakov, je potrdil, da odhaja s selektorskega stolčka in vsaj delno razkril, kaj se je v španskem taboru dogajalo med prvenstvom.

Prvaki z zadnjih dveh evropskih prvenstev, ki so vmes postali tudi svetovni prvaki, so na letošnjem evropskem prvenstvu razočarali. V skupinskem delu tekmovanja so prvič po 12 letih izgubili, ko so klonili proti Hrvaški, v osmini finala pa so se poslovili od branjenja naslova, potem ko so bili proti Italiji brez možnosti in izgubili z 0:2.

Edini, ki mu ob odhodu ni pisal

Skupaj sta osvojila številne lovorike. | Foto: Skupaj sta osvojila številne lovorike. Po prvenstvu je bilo jasno, da bo najverjetneje prišlo do spremembe na selektorskem mestu, kar je Vicente del Bosque kmalu potrdil in ob tem dejal, da se je ob odhodu zahvalil vsem reprezentantom, le enemu ne, in sicer Ikerju Casillasu, legendi španskega nogometa in s 167 reprezentančnimi nastopi rekorderja po številu tekem v izbrani vrsti. Ta je bil na vseh zadnjih velikih tekmovanjih prvi vratar Špancev, tokrat pa je, za njim je zelo slaba sezona v Portu, mesto med vratnicama prepustiti asu Manchester Uniteda Davidu De Gei.

"Nad mojo odločitvijo je bil razočaran, zato se do mene in mojih sodelavcev ni obnašal tako, kot bi se moral. Povzročal je težave in bil jezen na nas. Njegov odnos s soigralci je bil dober, z nami je bilo drugače," je povedal 65-letnik, ki se počasi poslavlja od trenerskega posla in je z vratarjem, ki je je bil v zadnjih letih tudi kapetan Španije, sodeloval že pri madridskem Realu. "Zato je bil Iker edini, ki mu ob odhodu nisem pisal," je dodal.

Tri ali štiri tekme ne morejo spremeniti preteklosti

Del Bosque, kot je v njegovi navadi, je kljub temu ohranil dostojanstvo in legendarnega vratarja ni napadel.

"Seveda me je s takšnim ravnanjem prizadel, a ga razumem. Ni me razočaral." | Foto: "Seveda me je s takšnim ravnanjem prizadel, a ga razumem. Ni me razočaral." "Seveda me je s takšnim ravnanjem prizadel, a ga razumem. Ni me razočaral. Zelo spoštujem vse, kar je v nogometu naredil. Poznam ga od njegovega devetega leta starosti. Govorimo o človeku, ki je odigral 167 tekem v dresu reprezentance. Ne verjamem, da lahko tri ali štiri tekme spremenijo vse, kar se je dogajalo prej," je o med navijači vse manj priljubljenem Casillasu, ta je imel težave tudi v Realu, ki ga je lani zapustil po dolgih 16 letih igranja v članskem moštvu, povedal eden izmed najboljših španskih nogometnih trenerjev vseh časov.

Ne spreglejte