Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 7. 2016,
10.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Zlatko Zahović Jan Oblak Jan Oblak Antoine Griezmann Oliver Kahn Thomas Müller Manuel Neuer Euro 2016 Francija Nemčija

Petek, 8. 7. 2016, 10.43

6 let, 6 mesecev

Nemški vratar Manuel Neuer po porazu s Francijo

Nemška legenda okarala zagrenjenega vratarja Neuerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Neuer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemška nogometna reprezentanca je v polfinalu evropskega prvenstva v Franciji izgubila proti gostiteljem (0:2). "Ta rezultat ni pravičen," poudarja prvi nemški vratar Manuel Neuer, ki si je prislužil kritiko iz ust legendarnega rojaka Oliverja Kahna. Ni bil edini …

Četrtkova tekma se ni razpletla po željah nemških navijačev. Čeprav je bil elf večji del srečanja v Marseillu nevarnejši tekmec, je na koncu plačal davek slabe učinkovitosti v napadu, novih poškodb (Jerome Boateng), pomanjkanja sreče in zbranosti (strel v vratnico ter nepotrebno dosojena enajstmetrovka), naletel pa je tudi na razigranega Antoina Griezmanna.

Nemški vratar Manuel Neuer ga bo še dolgo sanjal. Letos mu je vroči francoski napadalec uničil dvoje sanj. Najprej je v dresu madridskega Atletica združil moči z Janom Oblakom in v polfinalu izločil Bayern, v četrtek pa mu je na Euru preprečil, da bi ostal med kandidati za naslov evropskega prvaka.

Če bi igrali slabo, bi bila to katastrofa

"Če bi igrali slabo, bi bila to za nas katastrofa, tako pa lahko ta turnir štejemo kot dober," meni vratar Neuer. | Foto: Reuters "Če bi igrali slabo, bi bila to za nas katastrofa, tako pa lahko ta turnir štejemo kot dober," meni vratar Neuer. Foto: Reuters Razočaranje v nemških vrstah je bilo ogromno. "Ne bom rekel, da smo bili boljši, a ta rezultat ni pravičen. Ključna je bila dosojena enajstmetrovka, ki je olajšala delo Franciji. Zgodilo se nam je najslabše, kar se ti lahko ob koncu vsakega polčasa, a smo imeli na voljo še celoten drugi polčas za izenačenje. Ponudilo se nam je veliko priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Francozi svoje so. To je bila edina stvar, ki si jo lahko očitamo," je po srečanju dejal prvi vratar nemške reprezentance.

"Če bi igrali slabo, bi bila to za nas katastrofa, tako pa lahko ta turnir štejemo kot dober. Igrali smo dobro, a izpadli. Zato je prisoten občutek grenkobe,'' je priznal zvezdniški vratar Bayerna. Na prvenstvu je prejel le tri zadetke, šele v polfinalu pa je bil prvič premagan iz igre. Pred tem je bil dvakrat premagan po strelih z bele točke.  

Na srečanju s Francijo je bil v prvem polčasu odličen. Ubranil je vse nevarne strele Francozov (razen Griezmanna z bele točke v podaljšku prvega polčasa), nato pa si v 72. minuti dovolil napako, ki jo je francoski as pretopil v povišanje vodstva z 2:0. Žogo je med nogami vratarja Bayerna poslal v mrežo in Francijo odrešil 58 let trajajočih muk, ko so na največjih tekmovanjih doživljali poraze proti vzhodnim sosedom.

Kahn bi izbral drugo rešitev

Oliver Kahn je ljubljenec navijačev Bayerna. | Foto: Reuters Oliver Kahn je ljubljenec navijačev Bayerna. Foto: Reuters "Takrat bi moral izbrati drugačno tehnično rešitev," je Neuerja, ker je v 72. minuti žogo odbil nazaj v polje, prav do nevarnega Griezmanna, okaral legendarni nemški vratar Oliver Kahn. Strokovni sodelavec televizijske postaje ZDF je Neuerju svetoval, da bi bilo veliko bolje, če bi žogo po predložku Francozov izbil s pestjo daleč proč ali pa z drugo roko. "Tako pa je izbral najslabšo rešitev in nasprotniku podaril žogo," je dejal nekdanji vratarski ponos Bayerna, kjer v zadnjih letih blesti in navdušuje Neuer.

Kahn ni kritiziral le njega, ampak tudi napadalca Thomasu Müllerju, ki je bil pred Eurom eden največjih kandidatov za naslov najboljšega strelca, nato pa je tekmovanje končal brez zadetka. "Ni igral dobro proti Franciji. Manjkala je natančnost pri zaključnih strelih. Ni bil dober izvršitelj. Manjkal nam je nekdo kot Griezmann, ki je potreboval nekaj priložnosti, nato pa le zatresel mrežo," je nekdanji vratar, ki se je pred 15 leti proslavil v finalu lige prvakov, ko je ubranil strel z bele točke tudi "netopirju" Zlatku Zahoviću, namignil, zakaj je Nemčija izpadla proti Franciji.

Ne spreglejte