Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 6. 2016,
6.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Češka Euro 2016 Hrvaška

Petek, 17. 6. 2016, 6.30

6 let, 7 mesecev

Alarm na Hrvaškem

Hrvate je strah, da bi njihovi huligani prekinili tekmo s Češko

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Hrvaški nogometaši so evropsko prvenstvo v Franciji odprli z zmago nad Turčijo in se približali začrtanemu cilju, napredovanju v osmino finala. V zadnjih dneh pa se pri slovenskih sosedih ne govori le o nogometu, ampak tudi o bojazni, da bi lahko hrvaški navijači, ki so že dlje časa v sporu z Zdravkom Mamićem in Hrvaško nogometno zvezo, prekinili dvoboj s Češko.

Izbranci Anteja Čačića se pripravljajo na drugo tekmo evropskega prvenstva, ki jo bodo danes ob 18. uri odigrali v St. Etiennu. Tekmec bo Češka, Hrvaška pa bi si z novo zmago že zagotovila napredovanje med 16 najboljših. Ozračje v izbrani vrsti je polno optimizma, ki pa se v zadnjih dneh meša s strahom, da bi lahko pripadniki navijaške skupine Torcida uresničili grožnje in prekinili dvoboj s Češko. Hrvaški športni dnevnik Sportske novosti poroča o govoricah, ki so v zadnjih dneh preplavile Dalmacijo.

V Milanu letele bakle, v Splitu je duhove burila svastika

Dvoboj v Milanu je bil prekinjen zaradi številnih bakel, ki so priletele na igrišče. | Foto: Dvoboj v Milanu je bil prekinjen zaradi številnih bakel, ki so priletele na igrišče. Navijači Hajduka negujejo prijateljske odnose s privrženci francoskega prvoligaškega kluba St. Etienne, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Robert Berić. Torcida naj bi v St. Etiennu odigrala malonogometno tekmo z domačimi navijači, nato pa se odpravila na štadion in poskrbela za prekinitev srečanja.

Ker si je Hrvaška zaradi nedavnega dogodka z drznim gledalcem na Parku princev prislužila opomin pri Evropski nogometni zvezi (Uefa), bi lahko vsak vnovičen incident poskrbel za hujšo kazen. Morda tudi neposredno izključitev s tekmovanja. Da so navijači, ki si prizadevajo za spremembe v hrvaški krovni zvezi pripravljeni iti zelo daleč, so dokazali že v kvalifikacijah za EP 2016.

Na gostovanju Hrvaške v Milanu je navijaška skupina Bad Blue Boys iz Zagreba v sodelovanju s somišljeniki, ki se borijo proti vplivnemu funkcionarju Zdravku Mamiću in hrvaški krovni zvezi,  poskrbela za daljšo prekinitev srečanja. Na igrišče je odvrgla veliko pirotehničnih sredstev, Hrvaška pa je ob obilni finančni kazni morala odigrati dve domači tekmi pred praznimi tribunami.

Na Poljudu sta Hrvaška in Italija pred praznimi tribunami, a tudi v prisotnosti izrisane svastike, remizirali z 1:1.  | Foto: Na Poljudu sta Hrvaška in Italija pred praznimi tribunami, a tudi v prisotnosti izrisane svastike, remizirali z 1:1. Tudi to ni zaleglo, saj so neznani storilci pred srečanjem med Hrvaško in Italijo, ki je potekala na praznem Poljudu, s kislino poškodovali zelenico do te mere, da se je med srečanjem izrisal kljukasti križ.

Hrvaška je prejela zadnji opomin, Uefa pa ji je odvzela tudi točko. Reprezentanca je kljub odvzeti točki osvojila končno drugo mesto v kvalifikacijski skupini in se uvrstila neposredno na Euro.

Zato v hrvaškem nogometnem taboru govorice o petkovih neredih na srečanju v St. Etiennu jemljejo skrajno resno. V skrbeh so tudi nogometaši, saj se je črni scenarij omenjal celo v zelo gledani oddaji Otvoreno na nacionalni televiziji, zato bo današnji dvoboj v St. Etiennu pod posebnim drobnogledom pripadnikov javnega reda in miru.

Ne spreglejte