Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
6. 7. 2016,
15.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Moussa Sissoko Francija Euro 2016

Sreda, 6. 7. 2016, 15.30

6 let, 7 mesecev

Pred tekmo med Francijo in Nemčijo (francoski tabor)

Galski petelini se želijo maščevati: Še vedno ga čutimo v grlu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Po današnjem prvem polfinalu med Portugalsko in Walesom bomo v četrtek zagotovo priča finalu pred finalom. V Marseillu se bosta udarili reprezentanci, ki sta na tem prvenstvu pokazali največ.

Če so se Francozi sprehodili v polfinale, je nemški stroj na vročem derbiju šele po enajstmetrovkah izločil Italijo. Galski petelini na tem prvenstvu blestijo in po začetnih krčih zdaj kažejo igro, ki jih tudi pred obračunom z veliko Nemčijo navdaja z optimizmom. Kako dobri so, je na lastni koži občutila tudi senzacija tega EP Islandija.

Francozi so s taktiko 4-2-3-1 s 5:2 pomendrali Islandijo, zdaj pa z nestrpnostjo pričakujejo prve favorite za končni naslov Nemce. Del odlične taktike francoskega selektorja Didierja Deschampsa je bil tudi član Newcastla Moussa Sissoko, ki je blestel na desnem krilu napada in se trudil tudi v fazi obrambe, mnogi pa menijo, da bo začel tudi proti Nemcem.

Za vsako ceno prek Nemcev

"Želimo premagati Nemce in se uvrstiti v finale, pa naj stane, kolikor hoče," je brez ovinkarjenja na novinarski konferenci povedal Sissoko in nadaljeval: "Poraz v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Braziliji  proti Nemčiji je še vedno zataknjen v naših grlih, zato je počasi čas, da ga pogoltnemo in normalno zadihamo. To nam bo uspelo le, če se maščujemo in jih pošljemo domov."

Francozi se želijo maščevati za poraz pred dvema letoma, ko so jih v četrtfinalu SP v Braziliji izločili ravno Nemci. | Foto: Francozi se želijo maščevati za poraz pred dvema letoma, ko so jih v četrtfinalu SP v Braziliji izločili ravno Nemci.

Po porazu z Anglijo odličen niz

Francozi so zadnji poraz doživeli na prijateljskem srečanju pred prvenstvom proti Angliji, od takrat pa na devetih tekmah osemkrat zmagali in le enkrat remizirali. "Bolj mirni smo kot pred dvema letoma. Kažemo dobre igre in beležimo dobre rezultate, to bomo morali dokazati tudi proti Nemcem. Ta obračun bo največji do zdaj na tem prvenstvu, a ne bojimo se izziva. Zanima nas le finale," je še povedal robustni 26-letni vezist srak, ki bo v prihodnji sezoni pod vodstvom Rafe Beniteza iskal pot nazaj v premier ligo.

Edini strelec na tekmi na Maracani je bil takrat Mats Hummels, ki pa zaradi kartonov v četrtek ne bo smel nastopiti. | Foto: Edini strelec na tekmi na Maracani je bil takrat Mats Hummels, ki pa zaradi kartonov v četrtek ne bo smel nastopiti.

Na medsebojnih tekmah boljši Francozi

Nemčija in Francija sta se do zdaj pomerili 27-krat, za tri zmage so uspešnejši galski petelini (12), šestkrat se je tekma končala neodločeno. "Proti svetovnim prvakom nas čaka težka tekma, a igramo doma, vse sile bomo usmerili v to, da pokažemo dobro predstavo in pridemo v finale. Pred nami je res velika tekma," je sklenil Francoz.

Kdo se bo uvrstil v finale?

  • Francija
    45,00 %
    27 glasov
  • Nemčija
    55,00 %
    33 glasov
Oddanih 60 glasov
Ne spreglejte