Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
23.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

Natisni članek

Euro 2016 Roy Hodgson

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 23.54

6 let, 6 mesecev

Angleški selektor je po sramoti takoj odstopil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,38

Foto: Reuters

Po nepričakovanem porazu proti Islandiji in izpadu v osmini finala evropskega prvenstva v Franciji je selektor Anglije Roy Hogdgson sporočil, da odhaja s svojega položaja.

Vse o EP 2016

Anglija se ima še vedno za nogometno velesilo, čeprav glede na rezultate svoje reprezentance v zadnjih letih to ni več. Zdaj, ko je z 1:2 izgubila proti Islandiji, ki ima vsega 330 tisoč prebivalcev, in ob nemoči angleških reprezentantov, ki so se poslovili od sanj o tem, da bodo letos končno naredili kaj odmevnejšega, je njen selektor stopil pred novinarje in sporočil, da se poslavlja od svojega položaja.

Popotovanje, ki se ga bo spominjal s ponosom

"Neuspeh ni bil sprejemljiv," je priznal Anglež. | Foto: "Neuspeh ni bil sprejemljiv," je priznal Anglež. "Zelo sem razočaran zaradi rezultata in tega, da se poslavljamo od tekmovanja. Sposobni smo bili doseči veliko več, a nam ni uspelo, kar je nesprejemljivo. Zato odhajam s svojega položaja, podobno velja tudi za moja pomočnika Roya Lewingtona in Garyja Nevilla. Rad bi se zahvalil vsem na nogometni zvezi za podporo, ki sem jo imel, in seveda tudi navijačem. Zahvalil bi se tudi medijem. Za mano je fantastično štiriletno popotovanje, na katerega se bom spominjal s ponosom," se je Roy Hodgson poslovil od službe, ki jo je opravljal od maja leta 2012, ko je nasledil Italijana Fabia Capella.

Z angleške nogometne zveze so že sporočili, da so njegov odstop sprejeli.

Četrtfinale, osmina finala in izpad v skupinskem delu tekmovanja

Anglijo je vodil na treh velikih tekmovanjih. Nastopil je na evropskem prvenstvu 2012 v Ukrajini in na Poljskem, kjer je skupinski del v družbi Francije, Ukrajine in Švedske končal na prvem mestu, a potem izpadel proti Italiji v četrtfinalu po enajstmetrovkah.

Na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji je Anglija pošteno razočarala in se poslovila že po skupinskem delu tekmovanja. V skupini s Kostariko, Urugvajem in Italijo je osvojila vsega točko.

"Ponosen sem na delo, ki sem ga opravil v vlogi selektorja," je ob odhodu povedal 68-letni trener. | Foto: "Ponosen sem na delo, ki sem ga opravil v vlogi selektorja," je ob odhodu povedal 68-letni trener.

Na letošnjem evropskem prvenstvu je v skupini osvojila pet točk. Premagala je Wales, ki je bil ob koncu prvi v skupini, ter remizirala proti Slovaški in Rusiji, a v osmini finala spet naletela na previsoko oviro, Islandijo.

"Ponosen sem na delo, ki sem ga opravil v vlogi selektorja. Prenovili smo ekipo, katere povprečna starost je bila pred mojim prihodom 30 let, zdaj je veliko mlajša. Mislim, da nas v prihodnosti čakajo dobre stvari. Fantje so dobri in z vsem srcem igrajo za svojo državo," je še povedal 68-letni trener, ki je pred prihodom na selektorsko klop sedel na klopi West Bromwich Albiona.

Ne spreglejte