Žnidarčič se želi vrniti domov z medaljo

Prihodnji teden naše spustaše na divjih vodah čaka svetovno prvenstvo v Franciji, kjer bo nastopilo pet slovenskih čolnov.
Žnidarčič se želi vrniti domov z medaljo

Prvo slovensko orožje na prvenstvu bo aktualni svetovni prvak sprintu Nejc Žnidarčič. Poleg njega bodo nastopili še kajakaši Tim Kolar, Maks Frančeškin in Simon Oven. Slovenska reprezentanca bo imela svojega predstavnika tudi med kanuisti. To je Blaž Cof, ki že ima bronasto medaljo iz lanskega evropskega prvenstva v Kraljevu.

V La Plagneu, kjer so pred leti slovenski tekmovalci že osvajali medalje, bo na sporedu tako sprint kot tudi klasični spust. Večina naših tekmovalcev največ pričakuje od sprinta, dobrih rezultatov pa se lahko v slovenskem taboru nadejajo tudi v ekipnih vožnjah, kjer menijo, da je lahko ključ do vrhunskih uspehov vihrava mladost povezana z izkušenostjo. " Ocenjujem, da so fantje zelo dobro pripravljeni. Plan treningov je bil realiziran, bilo je opravljenega še nekoliko več kot smo načrtovali. Bili smo tudi dvakrat na samem prizorišču, kjer smo opravili kvaliteten trening. Je pa proga v Franciji ena bolj zahtevnejših, tako da bo potrebno biti zbran na progi" je povedal trener spustaške reprezentance Srečko Masle, ki je leta 1987 prav na tej progi skupaj z Andrejem Grobišo osvojil 2. mesto, tako da bo lahko s svojimi bogatimi izkušnjami pomagal predvsem mlajšim tekmovalcem.

Povsem jasne cilje ima naš najboljši kajakaš Nejc Žnidarčič, ki z zadnjega svetovnega prvenstva brani naslov svetovnega prvaka v sprintu. Gnida, kot ga kličejo prijatelji, je že letošnji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, kjer je v sprintu premagoval svoje konkurente z veliko razliko, a primorski kajakaš se zaveda, da to še ni nobeno zagotovilo za vrhunski rezultat na svetovnem prvenstvu. Kaj je Nejc povedal pred svetovnim prvenstvom, si lahko ogledate v spodnji izjavi.

[video: 19255 / ]

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano