Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 13.24

8 let

Zmaga za zaključek turnirja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volley so z zmago kronali zaključek mednarodnega odbojkarskega turnirja v Novosibirsku, ki jo prireja domače moštvo bo 70-letnici regije.

Slovenski prvaki so pokazali popolnoma prerojeno igro in prevladovali nad nasprotniki v vseh elementih igre. Še posebej pa so dokazali svojo premoč z odličnim servisom. Posebno priznanje pa je dobil tudi slovenski odbojkar Sebastijan Škorc, ki je bil izbran za najboljšega libera turnirja. Udeležba na turnirju je za ACH Volley pred nadaljevanjem lige prvakov in ob začetku domačih tekmovanj zelo koristna, saj ruski nasprotniki veljajo za ene najboljših ekip doma in v tujini, prav tako pa v klubih igrajo najboljši ruski igralci, ki so v septembru postali viceprvaki na evropskem odbojkarskem prvenstvu v Rusiji.

Tokrat manj napak

Igralci ACH Volley so dobro pripravljenost, tako fizično kot psihično, najbolje pokazali v 1. in 2. setu, ko so bili z nasprotniki izenačeni do končnice. Odlični so bili v servisu, v nasprotju z včerajšnjo tekmo pa niso delali napak v bloku in napadu.

V tretjem setu je ekipa ACH Volley vodila 3-4 točke vse do 20. točke, pri 21. točki pa so jih nasprotniki iz ekipe Lokomotiva Izumrud ujeli, a po odličnem servisu in brez napak v napadu so odbojkarji ACH Volley nasprotniku dopustili samo še eno točko in na koncu slavili s 3:0 v setih.

Točke za ACH Volley so dosegli: Urnaut 10, Pajenk 6, Čebron 1, Taliaferro 1, Gasparini 17, Pleško 9, Thomas 8.

Ekipa ACH Volley se po današnjem zaključku jutri vrača v domovino. V prihodnjem tednu ACH Volley čaka tudi pričetek v Pokalu Slovenije. V četrtek, 29. novembra, se bodo aktualni zmagovalci pokala Slovenije v prvi tekmi finala pomerili s kranjsko ekipo Astec Triglav. Tekma bo v dvorani v Radovljici ob 19. uri.


Ne spreglejte