Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2015, 12.30

8 let

Zmaga odšla v Brazilijo, Erika in Monika odlični tretji (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Brazilki Paula Hoffman in Pauline Alves sta v finalu Ljubljana Beach Volley premagali Avstralki Johannah in Alice Rohkamper. Tretji sta bili Erika Fabjan in Monika Potokar.

V težko pričakovanem finalu ni bilo slovenskega pridiha, a zato ni bil nič manj zanimiv. Favorizirani Brazilki, ki sta v polfinalu izločili domači ljubljenki Eriko in Moniko, sta popoln turnir zaključili še z zmago v finalu. Če je bil prvi niz še kolikor toliko izenačen, sta drugega Brazilki dobili s kar 21:10.

Avstralki sta imeli v finalu večjo podporo s tribun, a zgolj zato, ker sta bili manj oblečeni. Brazilki sta namreč na igrišče pritekli v športnih pajkicah in majici z dolgimi rokavi, najbrž so se vsi na tribunah strinjali, da tako mrzlo spet ni bilo (več kot 20 stopinj Celzija). Tudi fotografi so zmajevali z glavo, a podpora gor ali dol , kvaliteta je bila na strani Hoffmanove in Alvesove, ki sta se zasluženo veselili prvega mesta.

"Turnir je bil izjemen, vse je bilo tako, kot mora biti. Zabavali smo se in na koncu zmagali. Veseli me, da sem po lanskem drugem mestu, zdaj še zmagala. Upam, da še kdaj pridemo v Ljubljano. Če me spet povabijo, zagotovo," je po zmagi dejala Pauline Alves, ki je lansko leto tukaj z Avstrijko Susanne Kreuzriegler zasedla drugo mesto, tokrat pa je z rojakinjo Paulo Hoffman stopila še stopničko višje.

Še pred velikim finalom, ki se bo začel ob 21. uri, smo v boju za končno tretje mesto spremljali še slovenski obračun med Eriko Fabjan in Moniko Potokar in Nino Lovšin in Tjašo Jančar. Erika in Monika sta prvi niz dobili z gladkih 21:10, v drugem pa je bilo malce bolj izenačeno, a sta ob koncu Erika in Monika stopila na plin z 21:17 zmagali in turnir končali na tretjem mestu.

''Zelo sva veseli z izkupičkom na tem turnirju. Izgubili sva le eno tekmo, tisto v polfinalu proti Brazilkama, zato je tudi tole tretje mesto zelo lep uspeh. Seveda bi bilo lepše zaigrati v finalu, saj smo s tem ciljem tudi prišle na turnir. A nisva niti malo razočarani,'' je po osvojeno tretje mesto z besedami opisala Erika.

''Žal mi je, da nisva v prvem nizu pokazali več odločnosti in boljšo igro, Erika in Monika sta pokazali več. Glede na to, da sva turnir odigrali iz zabave, je že sam polfinale zelo lep uspeh,'' pa je še dodala Lovšinova.

Slovenski dvojici počepnili v polfinalu

Prvi slovenski kandidatki za vstop v finale Lovšinova in Jančarjeva sta v dveh nizih morali priznati premoč Avstralkama Johannah in Alice Rohkamper, Fabjanova in Potokarjeva pa sta bili nemočni proti odličnima Brazilkama Paulini Alves in Pauli Hoffman, ki se bosta po zdaj videnem najbrž sprehodili do zmage na ljubljanskem turnirju.

"Petkova tekma v četrtfinalu nama je očitno pobrala veliko energije, zato ni bilo tiste svežine. Sama nikakor nisem zadovoljna s svojo igro, preveč je bilo napak. Tudi Brazilki sta igrala odlično, a še vedno menim, da nista bili nepremagljivi. Škoda, ker v finalu ne bo slovenske ekipe in se bomo med sabo udarile za tretje. Ena ekipa bo morala biti četrta,'' je po tekmi žalostno razlagala Monika.

''Po četrtkovem razočaranju, ko z Nino nisva uspeli postati državni prvakinji do 21 let, sva zdaj dokazali, da znava igrati in že polfinale je bil izjemen uspeh. Na koncu je malce zmanjkalo za finale,'' pa je po porazu proti Avstralkama povedala Tjaša Jančar.

Ne spreglejte