Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2011,
21.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 25. 6. 2011, 21.00

8 let

Zlato Čehom Slovenci v Pardubicah šesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S finalno tekmo se je v Pardubicah končalo svetovno prvenstvo v inline hokeju. Najboljši so bili domačini Čehi, v odločilni tekmi so s 3:2 premagali branilce naslova Američane.

Bron so osvojili Kanadčani, Slovenija je SP končala na šestem mestu.

Zlato so si priborili gostitelji Čehi, potem ko so v tesni finalni tekmi premagali lanske prvake Američane. Čehi so sredi tekme povedli s 3:2 po zadetku Tomaša Mojžiša. Itan Chavira je v tretji četrtini še znižal na 2:3, v zadnji minuti pa so Američani igrali brez vratarja, toda izid se ni spremenil in Češka je prvič v zgodovini osvojila zlato na SP v hokeju na rolerjih. Mali finale, ki je bil z izidom 13:7 pravi festival golov, so dobili Kanadčani. Švede so strli predvsem v drugi in tretji četrtini, ko so dosegli po pet golov.

Danes je bila na sporedu še tekma za sedmo mesto, ki sicer ni odločala o obstanku; Slovaki so bili obsojeni na izpad, ker so bili njihovi tekmeci Nemci kot gostitelji naslednjega SP 2012 že uvrščeni na tekmovanje. Kljub temu so Nemci obstanek potrdili tudi na igrišču in slavili prepričljivo zmago z 9:0.

Slovenija je SP v elitni skupini končala na šestem mestu. V četrtfinalu je izgubila s Švedsko z 2:6, v tekmi za razvrstitev pa premagala Nemčijo s 5:3. Slovenci so tako kot na lanskem SP, ko so bili peti, ostali brez želenega polfinala, vseeno pa izpolnili prvi cilj in obstali v družbi najboljših ekip v hokeju na rolerjih na svetu. Obstanek so si zagotovili že v petek na dvoboju z Nemčijo. V predtekmovanju je Slovenija igrala v skupini A, kjer je premagala Kanado s 6:4, Slovaško s 6:5 in izgubila proti Američanom z 2:4.

Slovenijo so v Pardubicah zastopali vratarja Gašper Krošelj in Peter Škrabelj, branilci Jan Loboda, Nejc Berlisk, Matevž Erman, David Slivnik in Domen Vedlin ter napadalci Matic Kralj, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aleš Remar, Robert Sabolič in Dejan Žemva. Trener je bil Rok Rojšek. Strelsko se je v slovenskem moštvu najbolj izkazal Kralj, ki je zbral 11 točk za devet golov in dve podaji, kar ga je skupno poneslo do šestega mesta na lestvici strelcev.

Naslednje leto bo poleg prve sedmerice z letošnjega SP med elito nastopila še Velika Britanija, ki si je danes v odločilni tekmi nižje divizije I priborila napredovanje po zmagi nad Madžarsko s 3:2.

Ne spreglejte