Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2016,
15.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

judo Marjan Fabjan poštna znamka Tina Trstenjak

Sreda, 28. 9. 2016, 15.17

6 let, 6 mesecev

Posebna čast za olimpijsko prvakinjo

Pisma boste po novem lahko opremili s podobo Tine Trstenjak #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Tako kot vsi dobitniki zlatih olimpijskih medalj za samostojno Slovenijo je tudi judoistka Tina Trstenjak, olimpijska prvakinja iz Ria de Janeira, dobila svojo poštno znamko.

Pošta Slovenije je z izdajo znamk v preteklosti počastila vse dobitnike zlatih olimpijskih kolajn, osvojenih za samostojno Slovenijo. Vrhunskim športnikom Iztoku Čopu in Luki Špiku, Rajmondu Debevcu, Primožu Kozmusu, Tini Maze in Urški Žolnir se je zdaj pridružila še zadnja v vrsti slovenskih olimpionikov (dobitnikov olimpijskega zlata), Tina Trstenjak.

Tina Trstenjak je hvaležna za takšno čast. Foto: STA. | Foto: Tina Trstenjak je hvaležna za takšno čast. Foto: STA.

Fotografija je delo Aleša Fevžerja

Poštna znamka s podobo aktualne olimpijske prvakinje v kategoriji do 63 kilogramov, ki jo je po fotografiji Aleša Fevžerja, fotografa, ki je fotografiral vseh 14 olimpijskih iger v času samostojne Slovenije, oblikoval Borut Benčina, bo izšla v petek, skupaj z drugimi znamkami septembrskega izida.

Tinina znamka za 1,26 evra

Nominalna vrednost znamke bo 1,26 evra. Ob znamki bo Pošta Slovenije izdala tudi ovitek prvega dne, na pošti 3101 Celje pa bo v uporabi tudi poseben priložnostni poštni žig.

Promocijo priložnostne poštne znamke je Pošta Slovenije danes v Celju pripravila skupaj z Judo klubom Celje in Filatelistično zvezo Slovenije.

Predstavitve priložnostne znamke so se udeležili tudi trener Trstenjakove Marjan Fabjan, celjski župan Bojan Šrot, generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in mojster borilnih veščin Tomaž Barada.  | Foto: Predstavitve priložnostne znamke so se udeležili tudi trener Trstenjakove Marjan Fabjan, celjski župan Bojan Šrot, generalni direktor Pošte Slovenije Boris Novak in mojster borilnih veščin Tomaž Barada.

Ne spreglejte