Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 12. 2007,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 12. 2007, 12.41

8 let

Žensko SP spet na Kitajskem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bilanca ob koncu koledarskega leta je za slovensko balinanje spet zelo ugodna, saj sta svetovni prvenstvi v Franciji in BiH znova navrgli nekaj odličij.

Davor Janžič in Gregor Moličnik sta v Grudah postala svetovna podprvaka med dvojicami, Tadej Premru se je veselil zlata v bližanju in zbijanju v krog na SP za igralce do 23. leta v Dardillyu, Jure Kozjek pa je tam osvojil srebrno kolajno v klasični igri. Tudi v prihajajočem letu 2008 čakajo slovenske reprezentantke in reprezentante zelo pomembne naloge na velikih tekmovanjih. Ta čas mednarodna zveza FIB, ki šteje več kot 50 članic iz vseh celin, še ni določila, kje bo šesto svetovno prvenstvo za ženske in kje bo osmo moško člansko prvenstvo stare celine. Kot zdaj kaže, bi utegnila oktobra Kitajska spet gostiti žensko balinarsko "smetano" kot pred dvema letoma v Wen Zhou, kjer je Slovenka Tadeja Sodec osvojila naslov svetovne prvakinje v natančnem zbijanju in osvojila bron v klasični igri. Istega meseca bi se utegnili balinarji pomeriti za evropske kolajne v Nici, čeprav želijo Francozi prvenstvo decembra, kar pa ni ustrezno. Dokončno odločitev bo mednarodna zveza sprejela na januarskem zasedanju v Gapu.

Svetovno prvenstvo za mlajše kategorije bo letos v Zagrebu. Mlajši člani bodo tekmovali v treh zbijanjih – natančnem, hitrostnem in štafetnem, mladinci do 18. leta se bodo potegovali za kolajne med dvojicami, klasični igri ter bližanju in zbijanju v krog. Slovenija bo letos prirediteljica dveh velikih tekmovanj. Konec aprila bo v ljubljanski dvorani Krim evropski klubski pokal za ženske, 6. in 7. septembra pa v Kopru, v dvorani Luke, tradicionalni četveroboj članskih moških reprezentanc Francije, Italije, Hrvaške in Slovenije.

Oba najboljša slovenska kluba Luko Koper in Zarjo Balinček čaka nastop v evropskem pokalu. Ljubljančani bodo 5. in 12. aprila igrali že v kvalifikacijah, državni prvaki iz Kopra pa so neposredni udeleženci četrtfinala. Kot po navadi pa se vsako leto bogati mednarodni program začenja s tradicionalnim turnirjem dvojic v Lyonu, ki bo že 12. in 13. januarja. Slovenska selektorja sta že določila potnike. Aleš Škoberne se je odločil za Tadejo in Nino Sodec, ki sta zmagali na božičnem turnirju v Zagrebu, ter Nino Novak, Pavle Švara pa za Uroša Veharja in Gregorja Severja. Tudi v letu 2008 bo torej za slovenske balinarke in balinarje dela kot v "košnji".

Ne spreglejte