Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
28. 7. 2017,
7.46

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Benjamin Savšek kajak kanu

Petek, 28. 7. 2017, 7.46

6 let, 6 mesecev

Želi se sprostiti, a se ne more #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Očitno je Benjaminu Savšku, kanuistu na divjih vodah, številka štiri letos usojena. Na letošnji tekmah je zasedel tri četrta mesta in kot nam je zaupal, mu je uspelo, da si je z družino vzel štiri dni dopusta. Ga prava priložnost še čaka? Morda prav na najpomembnejši tekmi v sezoni.

 

Jasno je, da se Benjamin Savšek s četrtim mestom ne more zadovoljiti, saj je v svoji bogati karieri osvojil vrsto medalj, od tega tri na svetovnem prvenstvu in dve na evropskih prvenstvih. Ljubljančan priznava, da se je prvi del sezone končal z grenkim priokusom.

"Na vsaki tekmi sem imel možnost stopiti na zmagovalne stopničke. Imel sem nekaj smole z dotiki. Kljub temu bi bil lahko kakšno stotinko hitrejši in bi morda ujel kakšno medaljo. Na žalost sem pristal na nehvaležnem četrtem mestu. Kot je videti, se me letos nekaj drži ali pa me prava priložnost v letošnji sezoni še čaka."

Zmeraj je imel težave s kazenskimi sekundami

Slalom na divjih vodah je velika loterija, saj se vsakemu tekmovalcu hitro zgodi dotik vrat, ki je lahko usoden. Z njimi je imel v letošnji sezoni težave tudi naš sogovornik, ki smo ga ujeli na trening v Tacnu. "To je vendarle slalom in je na sploh veliko dotikov. V drugem delu sezone se bom skušal posvetiti temu, da bom čim več voženj opravil s čim manj kazenskimi sekundami. No, pa saj sem imel zmeraj težave s kazenskimi sekundami," priznava zadnja leta najboljši slovenski kanuist.

Kajakaši na divjih vodah imajo trenutno daljši odmor, kar Savšku ne ustreza najbolj. Raje bi videl, da med sezono ne bi bilo prekinitev, saj se v tem času ne more sprostiti. Vendarle je treba formo vzdrževati.

"Dva meseca je dolga doba, da se spet sestaviš nazaj. Ob tem se zavedaš, da te na koncu čaka najpomembnejša tekma (svetovno prvenstvo, op. p.). Letos bo sezona trajala do 3. oktobra, tako da bo dolga. Fino bi bilo, če bi bila kakšna tekma vmes."

Na francoski progi uživa

Trenutno Benjamin v Tacnu vsak dan trenira pod vodstvom Jožeta Vidmarja in s preostalimi člani reprezentance. Da bi prekinil monotonost domače proge, se bo ta konec tedna odpravil v Francijo v Pau, kjer ga jeseni čaka svetovno prvenstvo. Pred tem bosta še dve tekmi svetovnega pokala, na katerih bo tempiral formo za najpomembnejšo tekmo. In kaj bo cilj priprav v Pauju?

"Poskušal bom narediti čim več voženj na progi. Tam imajo tekoči trak, tako da se da fino krožiti. Progo želim čim bolje spoznati in nabirati kilometrino, da se bom na prvenstvu res lahko posvetil le tekmi. Meni je tam užitek veslati. Proga je takšna, da jo je treba dobro naštudirati, da se znaš odzvati na valove in tok."

Za četrto mesto na EP v domčem Tacnu mi ni vseeno, a zdaj se osredotoča na nove tekme. | Foto: Sportida Za četrto mesto na EP v domčem Tacnu mi ni vseeno, a zdaj se osredotoča na nove tekme. Foto: Sportida

Nesrečni Tacen je pustil za seboj

Zdaj je že nekaj časa minilo od domačega evropskega prvenstva v Tacnu, kjer so ga že razglasili za bronastega, a so mu pozneje prisodili dve kazenski sekundi, zato je pristal na nehvaležnem četrtem mestu. Razočaranje je bilo veliko. In kako danes gleda na tekmo?

"Ničesar ne morem spremeniti. Škoda je, da se mi je to zgodilo prav na domači progi, kjer sem si najbolj želel medalje. Nimam kaj, zdaj gledam naprej. Trenutno so moje misli usmerjene na dve tekmi svetovnega pokala, nato pa še na svetovno prvenstvo."

Ne spreglejte