Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2011,
18.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Hrvaška

Torek, 31. 5. 2011, 18.35

7 let, 12 mesecev

Zdaj so na vrsti Hrvati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska odbojkarska reprezentanca se je po uspešnem gostovanju v Belgiji spet zbrala v Mariboru, kjer ju konec tedna čakata nova obračuna v evropski ligi.

Drugi tekmec Slovenije bo Hrvaška, tekmi bosta v soboto in nedeljo v dvorani Lukna.

Selektor Veselin Vukovič tudi tokrat ne bo mogel računati na Alena Šketa in Matevža Kamnika, po novem pa ne tudi na Dragan Radovića, ki si je v Attwerpnu poškodoval gleženj, tako da je redni del lige zanj že končan. Bržkone ga bo zamenjal Matej Vidič, ki se je tako kot Klemen Čebulj in Aleš Fabjan - v Belgijo nista potovala, vnovič pridružil reprezentančnim kolegom.

"Po lanskih uspešnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu se je pokazala potreba po igranju čim več tekem in evropska liga je kot naročena za to. Zaradi tega ima reprezentanca tudi več priprav, ki so nujne za ohranjanje dobre pripravljenosti odbojkarjev. Žal imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Matevžu Kamniku in Alenu Šketu, ki trenirata po posebnem programu, se je pridružil še Dragan Radović, tako da bom tudi zanj moral najti zamenjavo," je za uvod novinarske konference povedal Vuković.

"Reprezentanca Hrvaške je sestavljena iz kakovostnih odbojkarjev, na tekmah v Mariboru se ji bodo pridružili še trije odbojkarji, ki igrajo v tujini, tako da nas čakata zahtevni tekmi. V Belgiji smo pokazali dobro igro zlasti v bloku in tudi začetni udarci so tekmecu povzročali veliko težav. Verjamem, da smo sposobni zmagati na obeh tekmah, kajti naš cilj je osvojitev prvega mesta v ligi, kar bi bilo zelo spodbudno v letu, v katerem nas čaka evropsko prvenstvo in kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu."

Optimizem je vel tudi iz besed enega najizkušenejših in tudi najboljših igralcev naše reprezentance, Sebastijana Škorca: "Z gostovanja v Belgiji smo se vrnili zelo zadovoljni, kajti tako uspešnega začetka tekmovanja nismo pričakovali. Toda naše misli so že usmerjene k tekmam proti Hrvaški. Tekmec je spoštovanja vreden, sosedski obračun ima tudi dodatni naboj, toda če želimo igrati na sklepnem turnirju in tudi osvojiti naslov prvaka evropske lige, moramo zmagati. Ozračje v reprezentanci je fenomenalno, še nikoli prej ni bilo tako. Veliko zaslug za to ima tudi vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije, ki skrbi za to, da igralci razmišljamo le o igri. To je zelo pozitivno. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."

Na tiskovni konferenci sta bila tudi direktor reprezentance Mitja Koželj in sekretar OZS Gregor Humerca. "Veseli nas, da je naš trud, da reprezentanci omogočimo čim boljše razmere za delo, poplačan z dobrimi dosežki. Imamo tako kvalitetno reprezentanco, kot je doslej še nismo imeli. Od nje pričakujemo veliko, zato se bomo še naprej trudili, da bo imela na voljo vse, kar je potrebno za še boljše dosežke," je povedal Koželj, Humerca pa je dodal: "Na tekmah v Mariboru pričakujemo veliko gledalcev, kajti fantje si zaslužijo podporo s tribun. Vstopnica za eno tekmo bo stala pet evrov, za obe pa bo treba odšteti osem evrov."

Ne spreglejte