Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
9.20

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Anita Horvat jadranje Žan Luka Zelko

Sreda, 24. 1. 2024, 9.20

3 mesece

Žan Luka Zelko

Slovenski jadralec na SP v Avstraliji lovi olimpijsko vozovnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jadranje Žan Luka Zelko | Žan Luka Zelko si bo skušal zagotoviti olimpijsko vozovnico. | Foto Jadralna zveza Slovenije

Žan Luka Zelko si bo skušal zagotoviti olimpijsko vozovnico.

Foto: Jadralna zveza Slovenije

Žan Luka Zelko si bo na svetovnem prvenstvu v jadralnem razredu ilca 7 v Adelajdi skušal zagotoviti priložnost za nastop na olimpijskih igrah sredi leta v Parizu. V Avstraliji je z njim tudi njegovo dekle Anita Horvat, ki bo v luči priprav na OI in evropsko prvenstvo v Rimu izpustila atletsko zimsko sezono.

"V petek bomo začeli tekmovanja. Tu smo že teden dni in smo imeli že nekaj treningov na morju. Tako da nas čaka le še popravljanje podrobnosti. Tri mesece sem se na SP pripravljal na Lanzarotu na španskih Kanarskih otokih. Moj cilj je, da Sloveniji priborim priložnost za OI. Potem se želim intenzivno in sistematično pripraviti na igre v francoski prestolnici," je pred prvenstvom, ki se bo končalo 1. februarja, napovedal Žan Luka Zelko.

"Največ pozornosti v pripravah sem posvetil jadranju po močnem vetru in na večjih volovih. Zato so se priprave na Lanzarotu izkazale kot zelo dobre, ker so tudi na prizorišču SP podobni pogoji. A smo v zadnjih štirih dneh 'dobili' vsega po malem. Vremenske napovedi za SP nisem pogledal, da se ne bi preveč obremenjeval. Počutim se zelo dobro in dobro pripravljen komaj čakam na začetek SP," je povedal mariborski jadralec.

Na OI v Tokiu leta 2020 je končal na 26. mestu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na OI v Tokiu leta 2020 je končal na 26. mestu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Avgusta lani je na SP v Haagu osvojil 41. mesto. Nastopil bo med 153 jadralci iz 53 držav kot edini Slovenec. "Že v preteklosti smo bili zadovoljni z izdelovalcem opreme, ki smo jo tudi dobili pravočasno. Vse barke so si zelo podobne in smo z njim zelo zadovoljni. Tudi dobavitelj opreme nam vedno pomaga, je zelo prijazen, kar zadeva opremo, je zelo dobro poskrbljeno," je zaključil Zelko.

Na OI v Tokiu leta 2020 je končal na 26. mestu. Lani je bil marca na odprtem evropskem prvenstvu v italijanski Andori 26. in 22. v evropski konkurenci.

Šterkijada
Trendi Veliko toksične družine, skoraj nič jadranja
Lin Pletikos
Sportal Lin Pletikos SP končuje na 61. mestu
Ne spreglejte