Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
20. 7. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

kajak Anja Osterman

Četrtek, 20. 7. 2017, 12.00

6 let, 7 mesecev

Anja Osterman

Žal ji je, da se jim ni pridružila že prej

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
ponomarenko osterman | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Anja Osterman, slovenska kajakašica na mirnih vodah, je v zadnji sezoni iz relativno anonimne športnice prišla v svetovni vrh kajaka na mirnih vodah. Kot kaže, ima slovenski kajak in kanu na mirnih vodah še eno vrhunsko kajakašico.

Anja Osterman od lani trenira v družbi Špele Ponomarenko Janić in Stjepana Janića. Kot kaže, je bil to zadetek v polno, saj ima v letošnji sezoni že dve medalji z velikih tekmovanj. Na uvodni tekmi svetovnega pokala je v dvojcu s Špelo v Szegedu zasedla tretje mesto, na nedavnem evropskem prvenstvu pa sta se okitili s srebrom.

Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić sta bili na zadnjem EP srebrni. | Foto: Nina Jelenc Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić sta bili na zadnjem EP srebrni. Foto: Nina Jelenc Na svetovnem prvenstvu si želi še korak dlje

"Odkar treniram s Špelo in Stjepanom, se vidi velik napredek. Mislim, da bi bilo veliko bolje, če bi že prej menjala ekipo, saj bi bili rezultati že prej," nam je uvodoma zaupala 24-letna Koprčanka, ki upa, da ji bo šlo na avgustovskem svetovnem prvenstvu še bolje. "Če se bo tako nadaljevalo, se lahko zgodi, da bova na svetovnem prvenstvu zmagali (smeh, op. p.)," je dodala Anja, ki priznava, da se lahko od svoje starejše kolegice v čolnu, za katero pravi, da je še vedno mlada, še veliko nauči.

"Špela me potiska naprej in je zame velik motiv. Veliko mi pomaga in me spodbuja." | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl "Špela me potiska naprej in je zame velik motiv. Veliko mi pomaga in me spodbuja." Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Na niti enem treningu ni bila sama

"Ona je moj vzornica in če treniraš z nekom, ki je bil četrti na olimpijskih igrah, je zagotovo drugače kot prej, ko sem trenirala z dekleti, ki še nimajo takšnih rezultatov. Špela me potiska naprej in je zame velik motiv. Veliko mi pomaga in me spodbuja. Res je dobra ekipa in zares sem zadovoljna," je povedala Anja, ki pravi, da imajo treningi pod novim vodstvom smisel in je vse skupaj povezano.

"Vedno treniramo skupaj. Na niti enem treningu nisem bila sama. Mislim, da je ekipa, s katero treniram, glavni razlog za tako velike uspehe. Sploh pri Špeli, ki ima letos najuspešnejšo sezono. Za njo je sedem tekem in ima sedem medalj. Mislim, da je to zmagovalna ekipa."

Anja se rada vrača v Bohinj, kjer opravi veliko treninga. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Anja se rada vrača v Bohinj, kjer opravi veliko treninga. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Ponoči se da spati

Ostermanova se zaveda, da časa za počitek ni, saj že v četrtek odhajajo v Bohinj, kjer se bodo pripravljali na svetovno prvenstvo, ki je tudi glavni cilj v sezoni. Kot nam je zaupala, se mora še veliko naučiti, da bosta s Špelo še hitrejši.

Primorska kajakašica je v tem času vzljubila Bohinj, saj so poletni vroči dnevi tam veliko bolj znosni. "Ponoči se da spati, čez dan je sicer vroče, vendar ne tako kot pri nas doma v Kopru. Jezero je veliko, imamo progo, tako da se da zelo dobro trenirati. Pa še blizu doma je, tako da smo tam res zadovoljni."

Ne spreglejte