Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2016,
21.41

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jošt Zakrajšek

Sobota, 22. 10. 2016, 21.41

7 let, 3 mesece

Zakrajšek zmagovalec ljubljanskega kajakaškega maratona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jošt Zakrajšek | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Na Ljubljanici je potekal jubilejni deseti ljubljanski kajakaški maraton, ki je kljub izjemno nizkim temperaturam privabil prek sto udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki so nastopili na tem kajakaškem dogodku. Z maratonsko preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek.

 

Zakrajšek je nastopil v sprinterskem čolnu, na drugo mesto pa se je uvrstil Simon Oven, ki je tekmoval v spustaškem čolnu.
Visok vodostaj in močan tok Ljubljanice je organizatorje tik pred zdajci prisilil v spremembo krožne trase maratona, tako da se udeleženci niso napotili v center mesta in obračali pri zapornicah ob Ambroževem trgu, temveč so se s starta na Livadi najprej usmerili proti Vrhniki, po dobrem kilometru obrnili nazaj proti Ljubljani ter pri Gradaščici znova obrnili proti Livadi in veslali nazaj v smeri Vrhnike.

Najhitrejši čas maratona je postavil kajakaš Zakrajšek, ki je od starta do cilja potreboval uro, 25 minut in 50 sekund, in si tako prislužil uro, ki jo je podarilo podjetje Slowatch, za njim pa se je v isti konkurenci uvrstil Oven. Slednji je veslal v spustaškem čolnu, ki ni tako hiter kot sprinterski, v katerem je veslal Zakrajšek. Na tretje mesto se je v kajakaški konkurenci članov uvrstil Bošnjak Anes Šudić. Anže Urankar je bil četrti, Tim Novak pa peti.

Maratona se je udeležila tudi avstrijska sprinterka na mirnih vodah Yvonne Schuring, svetovna prvakinja v kajakaškem dvojcu na 500 metrov skupaj z Viktorio Schwarz iz leta 2011 in tretjeuvrščena s svetovnega prvenstva leto prej v isti kategoriji ter dobitnica srebrne kolajne z evropskih iger v Bakuju. Postavila je čas 1:38:12. V konkurenci kanuistov je Matej Hočevar potreboval uro, 49 minut in 22 sekund.

Ne spreglejte