Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2012,
21.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 11. 7. 2012, 21.09

8 let

Zagrizena sovražnika Haye in Chisora obljubljata nor dvoboj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto se bosta na štadionu londonskega nogometnega kluba West Ham v ringu pomerila kontroverzna britanska boksarja David Haye in Dereck Chisora.

Otoška borca se naravnost sovražita, njun sobotni dvoboj pa bo nekakšen epilog prepira, ki se je začel na novinarski konferenci v Münchnu po februarskem porazu Chisore v dvoboju z ukrajinsko-nemškim orjakom Vitalijem Kličkom.

Takrat se je med novinarji znašel tudi po porazu z Vladimirjem Kličkom upokojeni Haye in Chisoro ozmerjal, sledil je pretep, na glavi razbita steklenica, vmešala se je nemška policija, ki je Chisoro zadržala v priporu … Tako 31-letni Haye (25 zmag, 2 poraza, 23 nokavtov) kot tri leta mlajši Chisora (15, 3, 9) sta ob izdatnih finančnih kaznih izgubila tudi licenci Britanske boksarske zveze, zato bo njun sobotni dvoboj potekal pod okriljem Luksemburške boksarske zveze.

Čeprav sta oba obljubila, da pred sobotnim obračunom ne bosta počela nobenih neumnosti, so ju organizatorji na soočenju pred dvobojem vseeno ločili z železno ograjo, z bahanjem in bolj ali manj domiselnimi grožnjami pa sta se proslavila že v preteklosti. Še posebej glasna sta bila pred borbama z bratoma Kličko, a tudi tokrat v razgrevanju ozračja ne varčujeta z močmi. "Tako norega, kot bom v soboto proti Hayeu, me še niste videli," se širokousti v Zimbabveju rojeni Chisora in dodaja: "V tem dvoboju gre samo zato, da nokavtiram tega bedaka. Resnično ga ne prenesem." Tudi Haye uporablja podoben besednjak: "Dereck bo zelo hitro na tleh. Močneje kot bo napadel, hitreje bo nokavtiran."

Zmaga nobenemu od borcev ne prinaša nobenega naslova, sta se pa uspela dogovoriti, da bo tisti, ki bo poražen z nokavtom, v dobrodelne namene nakazal dobrih 25.000 evrov.

Ne spreglejte