Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 19.45

8 let

Zagrebčani nedorasli Blejcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleya so v tekmi 11. kroga srednjeevropske lige v Zagrebu premagali Mladost s 3:0 (21, 16, 20).

Slovenski prvaki se z gostovanja na Hrvaškem vračajo s polnim izkupičkom. V dvobojih z Varaždinom in Mladostjo niso imeli nobenih težav, čeprav so nastopili oslabljeni niso oddali niti enega niza. Blejci so bili v Zagrebu za razliko od Varaždina močnejši za povratnika s priprav ameriške izbrane vrste Thomasa in Taliaferra, a trener Baltić ni videl potrebe, da tudi zaigrata.

Uvod srečanja je bil izenačen vse do prvega tehničnega odmora, pri katerem je Mladost vodila 8:7, za kar je bil najbolj zaslužen Raić, ki je bil nezaustavljiv v napadu. Odmor je bolj koristil Slovencem, ki so si priigrali tri točke prednosti (10:13), a so jih domačini z borbeno igro ujeli in izenačili na 15:15. Rezultat je bil do 20. točke poravnan, nato pa so domačini napravili dve napaki in ACH Volley je prišel do vodstva, ki ga je zadržal tudi v končnici.

Deveta zmaga v tej sezoni

Drugi niz so slovenski prvaki pričeli odločno, na servisu je bil odličen Pajenk in domači trener Malević je pri rezultatu 1:5 zahteval pol minute odmora. Kamnik je v nadaljevanju prispeval še tri točke, tako da so gosti na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk (8:2). Ob drugem odmoru je prednost ACH Volleya znašala devet točk, nekaj trenutkov pozneje pa že enajst (21:10). Domači igralci kljub temu niso popuščali, gostom so se približali na zaostanek šestih točk, toda v končnici so slovenski prvaki pritisnili na plin in tudi drugi niz dobili brez težav.

Po začetnem vodstvu Mladosti s 3:1 v tretjem nizu so bolje nadaljevali gosti, ki so prek Čuturiča in Orla, ki sta bila učinkovita na mreži, povedli z 8:4. Prednost štirih ali več točk so igralci ACH Volleya brez težav držali praktično do konca, po napaki Čolića na servisu pa zabeležili že deveto letošnjo zmago v srednjeevropski ligi.

Konec naslednjega tedna moštvo ACH Volleya čaka prav tako dvojni program, saj se bodo v soboto v domači dvorani najprej pomerili z Innsbruckom, v nedeljo pa še z moštvom VK Nove Mesto iz Slovaške.

Ne spreglejte