Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 3. 2017,
20.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

plavanje

Nedelja, 19. 3. 2017, 20.04

6 let, 7 mesecev

Vovkovi šesti slovenski dosežek vseh časov na 400 mešano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tara Vovk | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Plavalka Ljubljane Tara Vovk je na mitingu na Ravnah na Koroškem zmagala na 400 m mešano in s 4:52,47 poskrbela za šesti najboljši slovenski ženski dosežek v zgodovini plavanja v tej disciplini.

Mesto od deseterice je po novem s 4:56,89 oddaljena drugouvrščena mladinka Branika Katja Fain. "Želela sem si osebni rekord, nisem pa pričakovala, da bom kar štiri sekunde hitrejša kot zjutraj, in res sem vesela, da sem po dolgi in naporni poti s priprav v Afriki plavala tako dobro, saj sem utrujena," je bila dosežka vesela Vovkova, ki pa je disciplino odplavala bolj za trening, saj je specialistka za prsno tehniko. A kot pravi, danes ni bilo tako težko: "V delfinu sem res dobro začela, v hrbtnem, kjer sem najšibkejša, sem se posebej potrudila, prsno sem močna, na koncu pa sem v kravlu porabila, kar je še ostalo."

Gaja Natlačen 16:45,53 je na 1500 m prosto poskrbela za najboljši slovenski nedeljski izid. Prepričljivo je ugnala mlajšo klubsko kolegico Saro Račnik, ki je nase opozorila v jesenskem delu sezone. Tekmovalki pa sta bili v enakem vrstnem redu najboljši tudi pred tem na 400 m prosto.

"Potrdila sem normo za SP v Budimpešti. To je bila želja, verjela sem, da mi lahko uspe, po drugi strani pa sem po pripravah zelo utrujena. A v vodo sem šla s tem ciljem in vesela sam, da mi je to uspelo že zdaj," je bila zadovoljna Natlačnova.

Martin Bau, ki od letos trenira na Koroškem, je s 4:04,75 prepričljivo zmagal na 400 m prosto, a ni bil zadovoljen s prikazanim: 

Neža Klančar prepričljiva na 50 m delfin

Neža Klančar je bila danes prepričljiva. | Foto: Vid Ponikvar Neža Klančar je bila danes prepričljiva. Foto: Vid Ponikvar Obetavna mladinka Olimpije Neža Klančar je prepričljivo dobila tekmo na 50 m delfin, kjer je ugnala reprezentančno kolegico in specialistko za prsni slog Tino Čelik iz Triglava. Slednja je nato dobila tekmo na 100 m prsno, kjer je z 1:11,61 dobila prestižni dvoboj z olimpijko kranjske Zvezde Tjašo Vozel. Na polovici sta imeli tekmovalki identičen čas, na drugi dolžini bazena pa se je ura mladinski evropski prvakinji na 50 m prsno ustavila dve stotinki sekunde hitreje.

"Tjašo sem videla skozi celo progo, že na obratu. Skušala sem sicer plavati svoj ritem, a na koncu sem si rekla, da grem na zmago in izšlo se je," je po tekmi povedala Čelikova in se z današnjim uspehom odkupila tudi za sobotno napako na 200 m prsno, na Ravnah pa je zmagala tudi na 50-metrski razdalji. Drugo zmago na mitingu je na 100 m prsno dosegel tudi Ravenčan Dejan Šteharnik.

Obetavna domača plavalka Janja Šegel je osvojila dve srebrni odličji. Najprej je bila srebrna na 50 hrbtno, kjer je s 30,65 za pol sekunde popravila osebni rekord, na 100 m prosto pa je morala s 56,91 za desetinko priznati premoč Madžarki Evelyn Verraszto, ki je dvoboj dobila z močnim finišem.

Še enkrat je zelo dobro nastopil tudi mladinec Pirana Marcel Primožič, ki je bil z 8:22,36 le kanček oddaljen od osebnega rekorda.

Madžar Peter Bernek je z 2:00,45 na 200 hrbtno poskrbel za najboljši dosežek na mitingu, v nedeljo pa je zmagal tudi na 400 m mešano.

Ne spreglejte