Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 7. 2022,
18.58

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Kajtanje Toni Vodišek

Sobota, 23. 7. 2022, 18.58

1 leto, 9 mesecev

Svetovna serija formule kite

Vodišek v finale z odličnim izhodiščem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Toni Vodišek | Foto Giovani Mitolo/IKA Media

Foto: Giovani Mitolo/IKA Media

Slovenski kajtar Toni Vodišek se je z drugim mestom uvrstil neposredno v nedeljski finale za medalje svetovne serije razreda formula kite v Gizzeriji v Italiji.

Toni Vodišek je zadnji kvalifikacijski dan začel v rumeni majici vodilnega na tekmi svetovne serije razreda formula kite v Gizzeriji na jugu Italije, v petih današnjih plovih pa smo imeli možnost spremljati napeto dvobojevanje vrhunskih kajtarjev, ki so si bili v ospredju zelo blizu, prav takšni pa so bili tudi rezultati. 

Z današnjimi uvrstitvami na 3,2,3, DNF (ni končal), 1 je naš najboljši kajtar Toni Vodišek s skupno 26 točkami končal na 2. mestu, z le tremi točkami razlike v primerjavi s prvim mestom, kjer je kvalifikacije končal Ciprčan Denis Taradin s 23 točkami, oba pa sta se med 96 vrhunskimi tekmovalci uvrstila neposredno v jutrišnji finalni plov za medalje.

"V 'koprskem' vetru mi ne sežejo do kolen"

"V prvem plovu smo si bili zelo blizu in sem končal tretji. V drugem plovu smo bili v ospredju trije, nato sva z Denisom še tretjega pustila zadaj in sem končal drugi. V  tretjem plovu se je veter nekoliko dvignil, v ospredju je bil Francoz z malo manjšim padalom, za drugo mesto pa sva se borila z Denisom. To je bila odlična tekma, pravi match race, zelo v redu in zelo naporno, na koncu je bil pred menoj za pol metra. V četrtem plovu smo dobro štartali, potem sem malo padel, izgubil nekaj mest, pozneje sem se moral umikati in spremeniti vožnjo. Še vedno sem bil nekje okrog 15. mesta, nato pa sem na stranici z vetrom nekaj zadel na vodi ter izgubil še nekaj mest, tako da sem se odločil, da končam to regato predčasno, saj sem vedel, da imam to možnost. Nato pa sem imel v zadnjem plovu zelo dober štart, bilo je tudi malo manj vetra in sem vse gladko prehitel. Na splošno bi po tej regati lahko rekel, da mi malo manjka v močnejšem vetru, v našem domačem 'koprskem' vetru pa mi ne sežejo do kolen," je povedal Toni Vodišek, ki je s fantastično zmago v zadnjem plovu, ko je tekmece pustil kar 300 metrov za seboj, sklenil finalno serijo v velikem slogu.

Možnost boja za medalje dobi jutri v finalnem delu deset najboljših kajtarjev, osem jih pred tem opravi še polfinale, prva dva iz kvalifikacijske serije pa se uvrstita neposredno v finalni plov, pri čemer prvi prenese dve zmagi, drugi pa eno. V finalnem plovu za medalje se bosta jutri Toniju Vodišku in Denisu Taradinu tako pridružila še zmagovalca obeh polfinalnih flot.  

Preberite še:

Toni Vodišek Kite
Sportal Najboljši slovenski kajtar zmagal na Gardskem jezeru
Ne spreglejte