Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2008,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 2. 2008, 19.03

8 let

Visoka zmaga ACH Volleyja v Bratislavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 16. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagali VKP Bratislavo s 3:0 (11, 21, 16).

Slovenski prvaki so po dobri uri zlahka prišli do nove zmage v srednjeevropski ligi. Čeprav so zaigrali brez poškodovanega Brandona Taliaferra in Jasmina Čuturiča, ki mu je trener Dragutin Baltić privoščil nekaj odmora, so bili vsaj za en razred boljši nasprotnik, nekaj slabših minut so imeli le pred končnico drugega niza, s čimer so Slovakom dopustili vsaj to, da po številu točk terena niso zapustili povsem dotolčeni. Prvo ime dvoboja je bil Aljoša Orel, ki je bil tudi najbolj učinkovit, dosegel je 13 točk.

Slovenska vrsta v postavi Satler, Pajenk, Čebron, Pleško, Urnaut, Orel in Škorc si je že v začetku srečanja priigrala visoko prednost (13:8) in domači strateg je bil prisiljen vzeti prvi polminutni odmor. Do drugega tehničnega odmora Slovenci domačinom niso oddali niti točke, predvsem po zaslugi močnega bloka, ki je bil tudi v nadaljevanju niza njihovo glavno orožje. Visoka zmaga ACH Volleyja v prvem nizu ni bila vprašljiva, slavili pa so z visokih 25:11.

Tudi drugi niz je potekal po notah Slovencev. Ob prvem tehničnem odmoru so tako vodili že za tri točke, prednost pa je ob drugem narasla že na sedem. Slovaki so se nato po nekaj napakah ACH Volleyja približali (15:19, 20:23), toda po polminutnem odmoru so se Blejci zbrali in brez posebnih težav povedli z 2:0.

Tretji niz so Slovenci pričeli odločno in bliskovito povedli s 7:2, z nekaj odličnimi akcijami na mreži pa je bil za to najbolj zaslužen Davor Čebron. Domači trener je tako kot v preteklih dveh nizih tudi v tretjem pogosto menjal, vendar protiorožja za slovensko vrsto tokrat ni našel. Niz se je nadaljeval in končal s popolno prevlado "oranžnih", ki so bili v tem srečanju še posebej učinkoviti z blokom, nekaj točk pa so jim podarili tudi gostitelji. Zadnjo točko za zmago ACH Volleyja je z blokom prispeval tokrat odlični Čebron.

V soboto ob 17.30 uri čaka slovenske prvake naslednje srečanje, in sicer se bodo v dvorani Tabor v Mariboru v slovenskem obračunu pomerili s Stavbarjem IGM.

Ne spreglejte