Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2008,
14.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 25. 1. 2008, 14.09

8 let

Vinčec 13. v Melbournu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski jadralec Gašper Vinčec je po tretjem dnevu svetovnega prvenstva v olimpijskem enosedu finn v avstralskem Melbournu napredoval za deset mest in je zdaj na 13. mestu z 58 točkami.

V vodstvu ostaja Novozelandec Dan Slater (devet točk) pred Britancem Benom Ainslijem in Grkom Emiliso Papathanasioum (oba po 19).

Gašper Vinčec je ostal v igri za najboljšo deseterico, v boj za medalje pa bo posegel nekoliko težje, saj je v četrtem plovu dobil 29 točk, odbitek najslabše uvrstitve pa bo izkoristil že za izbris 54. mesta s prvega dne tekmovanja. Boljši je bil v petem plovu, ko je bil za Ainslijejm in Kanadčanom Cookom na ciljni liniji tretji. Sobota bo v Melbournu za 87 jadralcev razreda finn prosta, s tekmovanji pa bodo nadaljevali v nedeljo.

"Razmere za jadranje so bile čudne in zapletene. Močna termika se očitno nikakor ne more razviti. Valovi so, pravega vetra pa ni od nikoder. Prvo regato sem "končal" že na štartu, saj nekako še nisem pravi in delam preveč napak. V drugi, v preostalih pa se mi je napak nabralo že za cel zvezek, sem dobro štartal in normalno odjadral. V soboto smo prosti in greva s trenerjem Romanom Teplyjem v mesto gledati ženski teniški finale na Melbourne. Sam bom navijal za Ano Ivanović, verjetno je to še vpliv "starih dni", Roman pa upa na zmago Šarapove!"

V razredu 470 so drugi dan SP opravili po tri plove, za zdaj pa sta slovenska para zunaj mest, ki vodijo v zlato floto in nadaljevanje v finalu SP. Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny sta bila četrta in 11., nato pa diskvalificirana zaradi prezgodnjega starta, tako da sta s 47 točkami na 40. mestu (v zlati floti 470 je prostora za 32 posadk), sestri Teja in Alja Černe pa sta po 19. in 23. mestu s 56 točkami na 35. mestu. Jadralci bodo v soboto opravili šesti, zadnji kvalifikacijski plov.

Ne spreglejte