Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2020,
11.17

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

golf Tiger Woods Augusta

Petek, 10. 4. 2020, 11.17

4 leta

Augusta

Veliki spektakel v golfu namesto aprila šele novembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Tiger Woods | Tiger Woods bo moral podobno kot njegovi tekmeci počakati na turnir v Augusti vsaj do novembra. | Foto Reuters

Tiger Woods bo moral podobno kot njegovi tekmeci počakati na turnir v Augusti vsaj do novembra.

Foto: Reuters

Pandemija novega koronavirusa je prizadela tudi svet golfa. Organizatorji golfskega kluba Augusta v ZDA so namreč preložili prvi veliki turnir oziroma major sezone. Ta bi moral biti aprila. Kot so sporočili, bodo golfski major z upoštevanjem navodil zdravstvenih oblasti skušali izpeljati od 9. do 15. novembra.

British Open
Sportal Po Wimbledonu grozi odpoved tudi British Opnu v golfu?

Turnir v Augusti je eden izmed štirih najbolj prestižnih golfskih turnirjev. Zaradi pandemije so že odpovedali angleški major, odprto prvenstvo Velike Britanije The Open, ki bi moral biti na sporedu julija.

Turnir PGA Championship, ki je bil na sporedu maja, bodo skušali izpeljati avgusta, odprto prvenstvo Združenih držav Amerike US Open, ta je bil na koledarju junija, pa septembra.

Petnajstkratni zmagovalec majorjev Američan Tiger Woods je sicer v pogovoru za GolfTV dejal, da je bil za domači turnir v Augusti res dobro pripravljen. Težav s hrbtom nima več, tako da lahko kolesari in celo igra tenis za vzdrževanje kondicije.

Augusta je prejšnji mesec zaradi pandemije koronavirusa zaprla vrata znamenitega nacionalnega golf kluba.  | Foto: Reuters Augusta je prejšnji mesec zaradi pandemije koronavirusa zaprla vrata znamenitega nacionalnega golf kluba. Foto: Reuters

"Lahko igram tudi golf, čeprav so golfska igrišča zaprta. Tukaj pri nas še lahko grem na igrišče, da udarim kakšno žogico, da ohranjam stik z igro," je dejal Woods, ki je petkrat slavil zmago v Augusti.

Masters v Augusti je prvi od štirih velikih turnirjev v sezoni. A je pandemija koledar postavila na glavo. Letos bo Augusta tako zadnji turnir, če ga bodo sploh lahko pripravili. Za zdaj v svojem septembrskem terminu ostaja golfski turnir ZDA in Evrope, Ryder Cup.

olimpijske igre Tokio
Sportal Po odpovedi OI: bodo nekateri sploh še vztrajali do prihodnjega leta? #video
Katja Pogačar
Sportal Zgodovinski dosežek Katje Pogačar in Pie Babnik v Avstraliji
Ne spreglejte