Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 1. 2024,
16.54

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

evropsko prvenstvo vaterpolo

Sobota, 13. 1. 2024, 16.54

3 mesece, 2 tedna

Ep v vaterpolu 2024

Vaterpolistom na EP končno 14. mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Slovenska vaterpolska reprezentanca, EP 2024 | Slovenci so osvojili 14. mesto. | Foto Guliverimage

Slovenci so osvojili 14. mesto.

Foto: Guliverimage

Slovenski vaterpolisti so na evropskem prvenstvu na Hrvaškem osvojili 14. mesto. V tekmi za 13. mesto je bila boljša Slovaška, ki je zmagala s 14:10 (3:2, 4:2, 3:4, 4:2). Slovenija je na EP izgubila s Slovaško, Romunijo in Nizozemsko, zmago pa dosegla proti Malti.

Slovenske "hobotnice" so v četrtek na tekmi z Malto 21 letih spet prišle do zmage na evropskih prvenstvih. Tekmec za 13. mesto pa je bila Slovaška, ki je v predtekmovanju v uvodnem krogu skupine D premagala Slovenijo z 11:7. A tudi danes, v petem obračunu teh dveh ekip na evropskih prvenstvih so bili boljši Slovaki.

Tokrat so izbranci Mirka Vičevića tekmo bolje začeli, spet se je v ekipo vrnil Andraž Pušavec, v primerjavi s prvo tekmo pa je namesto Jana Justina igral mladi Miha Šantak. Spet so sicer prvi v polno zadeli slovaški vaterpolisti, ko je bil s petih metrov uspešen Samuel Balaž, vendar je sredi četrtine Jaša Lah izid izenačil in minuto kasneje izenačil na 2:2.

Druga četrtina se je začela po slovenskih željah, saj je po treh minutah Lah dosegel še svoj tretji goli za še tretje izenačenje na tekmi. Za četrto in obenem zadnje izenačenje je v tem delu ob igralcu zadel Aljaž Troppan. Slovaki so temeljni kamen za zmago postavili še pred polčasom z delnim izidom 3:0.

Še bližje končnemu trinajstemu mestu so bili slovaški vaterpolisti po tretjem golu Balaža, spet iz petih metrov, po 35 sekundah igre v tretji četrtini za 8:4. Kadivec in Troppan sta sredi četrtine slovenski zaostanek prepolovila, z zaostankom dveh golov pa sta ekipi odšli tudi na zadnji odmor. V zadnji četrtini so slovenski vaterpolisti v napadu naredili nekaj nepotrebnih napak, še zlasti potem, ko je Jurij Seljak dosegel gol za 9:11 in ko je še bilo nekaj upanja za preobrat. Po golu Mateja Čaraja za 13:9, do konca tekme pa je bilo nekaj manj kot štiri minute, je bilo jasno, da bodo slovaški vaterpolisti še drugič na tem prvenstvu premočni za slovensko izbrano vrsto.

Ključni del prvenstva pa se bo nadaljeval v nedeljo. V polfinalu se bosta najprej pomerili Madžarska in Hrvaška, nato pa še Španija in Italija.

Preberite še:

vaterpolo žogo splošna
Sportal Znani polfinalisti evropskega prvenstva
vaterpolo reprezentanca
Sportal Slovenci visoko izgubili z Nizozemci
Ne spreglejte