V taboru ACH Volleyja zadovoljni z žrebom

Igra kroglic odbojkarske lige prvakov je določila, da bo ACH Volley igral v skupini D, v njej pa jim bodo družbo delali italijanska Macerata, belgijski Asse-Lennik in nemški Generali Unterhaching.

1 / 2

Foto: Vid Ponikvar

2 / 2

Foto: Vid Ponikvar

Ljubljančani so imeli pri plesu kroglic tokrat kar srečno roko. Če malce izstopa le Macerata, ki je velik favorit skupine D, pa sta Asse-Lennik in Unterhaching zagotovo ekipi po meri ACH Volleyja. Ravno ta tri moštva se bodo po vsej verjetnosti udarila za drugo mesto v skupini, ki pa letos še ne zagotavlja napredovanja. V TOP 12 se uvrsti le 7 zmagovalcev skupin in 5 najboljših drugouvrščenih ekip. Veseli tudi podatek, da četi Luke Slabeta ne bo potrebno iti na drug konec sveta, ko bo šlo za gostovanja, kot bi bilo v primeru, če bi v skupini imeli kakšnega ruskega predstavnika ali turškega.

''Glede na možnosti, ki smo jih imeli pred žrebom, smo v bistvu dobili dovolj zanimivo skupino z nekaterimi resnično aktraktivnimi nasprotniki, kot je italijanska Macerata, stara znanka ACH Volleya, ki pa že tudi napoveduje hud boj. Po drugi strani pa gre za ekipe, ki so premagljive, kar je dejansko velika obveznost za ACH Volley, da se prebije v naslednji krog. Prepričan sem, da bomo kot ekipa naredili dejansko vse, da se to tudi zgodi,'' je takoj po zaključku žreba dejal športni direktor in podpredsednik kluba, Aleš Jerala.

Slabe: Izziva se resnično veselimo

"Z žrebom smo lahko zadovoljni. Izognili smo se dolgim in napornim potem. Kljub temu pa bomo igrali proti atraktivnim nasprotnikom. Macerata je glavni favorit skupine, ki je tudi eden od glavnih kandidatov za osvojitev naslova lige prvakov. Lennik bo letos nastopal v ligi prvakov drugič in njihovi apetiti bodo gotovo večji kot v lanski, premierni sezoni v ligi prvakov. Generali Unterhaching so imeli v lanski v ligi prvakov veliko uspeha in se uvrstili med 12 najboljših ekip v ligi prvakov, kjer pa so klonili proti Poljski Zaksi. To pomeni, da nas vsekakor čaka težko in zahtevano delo, toda mislim, da se tega izziva resnično lahko veselimo," je dejal tudi glavni trener ekipe Luka Slabe.

Prvo tekmo letošnje lige prvakov bo ACH Volley odigral pred domačim občinstvom z Unterhachingom, predvidoma 24. oktobra.

Razpored tekem ACH Volleyja v skupini D:

1. krog – 24. oktober (+/-1) ACH Volley – Generali Unterhaching 2. krog – 31. oktober (+/-1) Lube Banca Marche Macerata – ACH Volley 3. krog – 14. november (+/-1) ACH Volley – Euphony Asse-Lennik 4. krog – 21. november (+/-1) Euphony Asse-Lennik - ACH Volley 5. krog – 5. december (+/-1) ACH Volley - Lube Banca Marche Macerata 6. krog – 12. december (+/-1) Generali Unterhaching – ACH Volley

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano