Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
15.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Marjan Fabjan judo Tina Trstenjak

Četrtek, 15. 6. 2017, 15.14

6 let, 6 mesecev

V Podčetrtku 420 judoistov iz 30 držav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Marjan Fabjan | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Slovenske judoistke in judoiste prihajajoči konec tedna čaka zelo pester program. Poleg evropskega pokala v Podčetrtku bo večina reprezentantov nastopila na zelo močni tekmi velike nagrade v Cancunu. V Podčetrtku, ki zdaj že tradicionalno gosti največjo tekmo v judu v Sloveniji, bo nastopilo 420 tekmovalcev iz 30 držav.

Konec tedna bo v Podčetrtku judoistično obarvan, na sporedu bo 13. evropski pokal, šestič v Podčetrtku. Na tekmo v organizaciji Judo zveze Slovenije in celjskega kluba Z'dežele Sankaku je prijavljenih 420 tekmovalcev iz 30 držav in 58 klubov. Med njimi je 28 slovenskih borcev. Tekmovanja se bodo v športni dvorani vsak dan začela ob 10. uri dopoldan, finalni blok pa sledi po 16. uri.

Tekmovanje bo poteklo na štirih blazinah, prvi dan bodo na sporedu lažje kategorije, do 48, 52, 57 in 63 kilogramov za ženske ter do 60, 66 in 73 kilogramov za moške, v nedeljo pa še do 70, 78 in nad 78 kilogramov za ženske ter do 81, 90, 100 in nad 100 kilogramov za moške. Evropski pokal je tudi zadnje kvalifikacijsko tekmovanje za sestavo reprezentance za evropsko prvenstvo do 23 let in za svetovno prvenstvo konec avgusta v Budimpešti.

Na to tekmovanje ne bodo šli nekateri naši najboljši, med njimi tudi Tina Trstenjak. | Foto: Getty Images Na to tekmovanje ne bodo šli nekateri naši najboljši, med njimi tudi Tina Trstenjak. Foto: Getty Images

Nekatere najboljše je poslal na Japonsko

"Smo tik pred začetkom tekmovanja, vse teče, kot mora. Tekmovalci so prišli tudi od precej daleč, celo z Japonske, Portorika, največ je Rusov. Na to tekmovanje ne bodo šli nekateri naši najboljši, odločil sem se, da jih pošljem na Japonsko na dodatne treninge, saj nas v preteklih mesecih niso pustili v sparinge," je o tekmovanju dejal strokovni direktor zveze in trener ter predsednik organizacijskega odbora Marjan Fabjan.

Ta je predstavil tudi program najboljših judoistov do konca leta. "Od januarja smo nastopali na velikih nagradah, svetovnih pokalih, uspešno smo nastopili tudi na evropskem prvenstvu. Ni skrivnost, da je ogrodje reprezentance Judo klub Sankaku, kar 90 odstotkov reprezentance je naših tekmovalcev, a tudi v drugih klubih delajo dobro. Imeli smo veliko priprav, zato smo programe morali nekoliko omejiti, pred nami je namreč še dolgo obdobje do olimpijskih iger," je povedal Fabjan.

Ana Velenšek bo tekmovala v supertežki kategoriji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ana Velenšek bo tekmovala v supertežki kategoriji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Z Ano Velenšek sta tri mesece premlevala

"Roki Drakšič, Tina Trstenjak, Vesna Đukić, Petra Nareks so tisti, na katere v prihodnje še računam, na priprave na Japonsko sem poslal Klaro Apotekar, Trstenjakovo, Adriana Gomboca in Mihaela Žganka. Poskušam zgraditi tudi ozadje, prihajajo mladi in na SP gre ta ekipa, ki je zdaj na Japonskem, ter še nekaj posameznikov. Napovedi za SP ne morem dajati. Imeli smo dve poškodbi, Gomboc ima težave s prepono, težko trenira, Trstenjakova pa ima enako poškodbo kot pred OI. Njen nastop ni vprašljiv, a se do prvenstva ne sme zgoditi nobena druga poškodba. Z Ano Velenšek sva tri mesece premlevala, v kateri kategoriji bo, odločila sva se za supertežko, ker je v kategoriji do 78 kilogramov zdaj njena polsestra Apotekarjeva," je načrte za preostanek sezone razkril Fabjan.

Hkrati so predstavniki Judo zveze ob tej priložnosti slovesno podpisali pogodbo s podjetjem Suzuki Slovenija in njegovim direktorjem Petrom Verčičem, saj je podjetje postalo uradni prevoznik Judo zveze Slovenije. Podjetje je v uporabo za leto dni podelilo štiri vozila.

"Nas kot znamko veseli, da lahko sodelujemo pri zvezi s tako nalogo. Ideji o sodelovanju smo bili zelo naklonjeni, saj smo si v marsičem podobni. Tako po lastnostih, vrednotah, oboji izviramo z Japonske, imamo moč, spretnost, inteligentnost in robustnost," je ob tem dejal direktor Verčič.

Ne spreglejte