Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2007,
9.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 23. 12. 2007, 9.35

8 let

V Nemčiji telovadec in biatlonka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Telovadec Fabian Hambüchen, svetovni in evropski prvak na drogu, in biatlonka Magdalena Neuner, trikratna svetovna prvakinja iz Anterselve, sta najboljša nemška športnika leta.

Nagrada za najboljšo ekipo v izboru več kot tisoč nemških športnih novinarjev je odšla v roke moške rokometne reprezentance, ki je osvojila naslov svetovnega prvaka. Komaj 19-letni Hambüchen je na svetovnem prvenstvu pred domačim občinstvom v Stuttgartu, ki je z naslovom svetovnega prvaka na bradlji in olimpijsko vozovnico veliko veselja prinesel tudi Slovencu Mitji Petkovšku, osvojil zlato kolajno na drogu - srebrn je bil slovenski as Aljaž Pegan -, srebro v mnogoboju in ekipni bron, prav tako pa je pred Peganom osvojil naslov evropskega prvaka v Amsterdamu.

Nowitzki tretji

Hambüchen je z naslovom svetovnega in evropskega prvaka na svojem paradnem orodju zbral 4575 točk in je v glasovanju športnih novinarjev z levo roko pometel z evropskim prvakom v namiznem tenisu Timom Bollom (1614 točk) na drugem mestu, tretji pa je bil košarkarski zvezdnik NBA Dirk Nowitzki (1530). Dvajsetletna Neunerjeva pa je eksplodirala v mednarodni areni, ko je na svetovnem prvenstvu februarja v Anterselvi osvojila kar tri naslove svetovne prvakinje. S tem je postala še tretja biatlonka zapored, ki je osvojila prestižno nagrado, saj je lani najboljša nemška športnica postala Kati Wilhelm, leta 2005 pa Uschi Disl.

Neunerjeva je zbrala 3410 točk pred svetovno prvakinjo v metu diska Franko Dietzsch (2373) in nogometno vratarko Nadine Angerer (1548), ki na poti do novega naslova svetovnih prvakinj Nemk ni prejela niti zadetka. V boju za najboljšo ekipo so zmagali nemški rokometaši (4677 točk) pred nogometašicami (4118), ki so na Kitajskem osvojile naslov svetovnih prvakinj, daleč zadaj je bila na tretjem mestu moška rokometna ekipa THW Kiel (1413), ki je osvojila naslov v ligi prvakov.

Ne spreglejte