Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 1. 2016,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Damir Dugonjić Anja Klinar

Petek, 29. 1. 2016, 21.16

8 let

V Mariboru je veselo tudi v vodi, ne samo na snegu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Združeno zimsko državno prvenstvo v plavanju v Mariboru je tudi drugi dan postreglo z zmagami favoritov.

ki so tekmovanje izkoristili predvsem za dober trening, saj jih maja čaka evropsko prvenstvo v Londonu. Do novih zmag so prišli Robert Žbogar, Martin Bau, Anja Klinar in Damir Dugonjić, ki je s tem zaključil plavanje v Mariboru.

V Mariboru v senci priprav na Zlato lisico ta konec tedna v Pristanu poteka prvenstvo Slovenije v 25-metrskih bazenih, kjer nastopa preko 450 plavalcev in plavalk iz 26 slovenskih klubov.

Plavalec Gorenjske banke Robert Žbogar je slavil zmagi na 200 hrbtno in 200 mešano. Do konca ga čakata še vsak dan po dve disciplini, kot pravi sam, pa je sredi treninga, zato se mu utrujenost že dobro pozna.

"Hrbtni slog sem izkoristil, da sem se malo igral z delom nog kot specialno pripravo na tekme. Tekem se udeležimo kot trening tekem, zelo mi je težko tekmovati, zelo se 'matram', a se trudim. Veliko je zdaj bazičnega treninga, veliko kilometrov, pozna se. Sem pa zadovoljen z zmagami, čeprav je v ospredju trening," je dejal Žbogar, ki je bil najhitrejši še na 200 mešano.

Čakata ga še dva dneva, kjer bo plaval v štirih disciplinah, na 50 delfin, 400 mešano, 50 prosto in 100 delfin. "Od teh disciplin ne pričakujem preveč, predvsem dober trening in da malo potekmujemo med sabo," je še dejal.

Dugonjić je po četrtkovi zmagi na 100 prsno danes premočno zmagal še na 50 prsno in s tem zaključil nastope v štajerski prestolnici. Aljaž Kerč iz Olimpije ter Tim Zobec iz Ribice sta se morala tako v senci najboljšega slovenskega plavalca in evropskega prvaka zadovoljiti z drugim in tretjim mestom.

Dugonjić marca odhaja na priprave v Južno Afriko

"Že celo tekmovanje mi gre dobro, zato sem zelo zadovoljen s plavanjem tukaj v Mariboru. Že zjutraj se trudim, da dam vse od sebe, plavam bolj mehko, umirjeno, rezultati so po navadi slabši, zdaj pa se navajam, da sem že zjutraj v zelo dobri formi. Tukaj sem plaval v svojih paradnih disciplinah, 50 in 100 prsno, trener pa se je odločil, da ne plavam na 200 metrov, saj ga moja hitrost na tej razdalji v malem bazenu trenutno ne zanima in bom tako raje treniral doma. Plaval sem dobro, tako da sem zadovoljen," je po drugem uspešnem dnevu v Pristanu dejal Dugonjić.

Zdaj ga čaka trening doma, nato pa odhod na priprave v Južno Afriko, kjer bo treniral tudi s Cameronom van der Burghom. "Konec marca odpotujem v Južno Afriko na višinske priprave, kjer bom malo več kot tri tedne. Potem bodo do evropskega prvenstva še štirje tedni in bom že lovil formo. Ker bodo na prvenstvu stare celine vsi najboljši iz Evrope, bom moral biti hiter, lovil bom tudi državni rekord in svoj najboljši izid. To bo zame dober test pred olimpijskimi igrami," je še dejal Dugonjić.

Z naslovom državnega prvaka se je okronal tudi domačin Martin Bau, ki je bil najhitrejši na 100 prosto in 800 prosto, v nedeljo ga čaka še paradnih 1500 metrov.

Na 100 prosto je zmagala Janja Šegel iz Fužinarja, njena klubska kolegica Janja Jamšek na 200 hrbtno, Gorenjska Anja Klinar je bila najboljša na 200 mešano, Tara Vovk iz Ljubljane je bila najhitrejša na 50 prsno, na 800 prosto pa je zmagala Tjaša Oder iz Fužinarja.

Ne spreglejte