Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
5. 3. 2017,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

UFC 209 UFC Mark Hunt Alistair Overeem Tyron Woodley Stephen Thompson

Nedelja, 5. 3. 2017, 10.30

6 let, 6 mesecev

UFC 209

Uspavanka za lahko noč in koleno smrti #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Tyron Woodley | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ameriški MMA-borec Tyron Woodley je v ponovljeni borbi za svetovni UFC-naslov v velterski kategoriji v Las Vegasu po tesni sodniški odločitvi premagal rojaka Stephena Thompsona in ostal na prestolu.

Čeprav je dogodek UFC 209 po odpovedi dvoboja med Khabibom Nurmagomedovom in Tonyjem Fergusonom – Rus je ob lovljenju teže pred uradnim tehtanjem iskal pomoč v bolnišnici – izgubil na vrednosti, so gledalci upali, da jim nekaj akcije ponudi vsaj borba za naslov v veltrski kategoriji, a to se ni zgodilo.

''To je bila najslabša borba za svetovni naslov vseh časov,'' je zapisal eden izmed gledalcev, s to izjavo pa so se po večini strinjali tudi drugi. V petih rundah (v 25 minutah) nismo videli prav veliko akcije, na koncu pa so zaradi nokdavna v peti rundi sodniki zmago pripisali Woodleyju (48:47, 47:47, 48:47), ki je tako prvič uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka.

Vrhunci z dvoboja za svetovni naslov:

Odgovoril na kritike predsednika

S sodniško odločitvijo se ni strinjal predsednik UFC Dana White, saj so po njegovem mnenju tri runde pripadle Wonderboyu, le dve pa končnemu zmagovalcu. ''Nisem edini, ki tako misli,'' je dvoboj komentiral White, Woodley pa se je le nasmehnil: ''Rad bi videl Dano, da pride v oktagon in se pomeri z Wonderboyem. Veliko borcev, ki so se merili z njim, je mislilo, da ga bodo povozili, a se opekli. Sam sem se na njegov stil, ki ga zelo spoštujem, pripravil in zasluženo zmagal. Vem, da gledalci želijo udarce, nokavte in kri, a veste kaj, sam pa sem rad svetovni prvak,'' je sklenil 34-letni Woodley, ki tako ostaja vladar v velterski kategoriji.

Hunt že dolgo ni bil tako poražen

Omenimo še spopad dveh orjakov Alistaira Overeema in Marka Hunta. Nizozemec, ki je septembra v boju za svetovni UFC-naslov v težki kategoriji izgubil proti Američanu hrvaških korenin Stipetu Miocicu, je v tretji rundi z dvema brutalnima udarcema s kolenom položil sicer izjemnega Avstralca. Hunta že dolgo ni tako nihče tako grdo nokavtiral.

Nizozemski veteran si je po veliki zmagi spet kupil vstopnico za spopad za pas v težki kategoriji. Govori se, da se bo pomeril z zmagovalcem med prvakom Miocicem in Juniorjem dos Santosom, ki se bosta 13. maja udarila (UFC 211) v Teksasu. 

Ne spreglejte