Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
11. 12. 2016,
19.52

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

UFC 206 Max Holloway Anthony Pettis Landon Vannata Choi Doo-ho Cub Swanson Donald Cerrone Conor McGregor

Nedelja, 11. 12. 2016, 19.52

6 let, 7 mesecev

UFC 206, Toronto

Ni Irca, ni zabave? Američan in Korejec poskrbela, da je bolelo tudi gledalce. #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
UFC 206 | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ponoči je bil v Torontu v Kanadi na sporedu nov borilni spektakel UFC 206. Čeprav na seznamu borb ni bilo imena Conor McGregor, so imeli ljubitelji MMA kaj videti. Po mnenju mnogih smo videli tudi dvoboj in nokavt leta 2016.

Gledalci so uživali v 12 spektakularnih dvobojih, mi pa bomo izpostavili štiri. Tukaj seveda ne moremo mimo glavne borbe večera, v kateri je v tretji rundi po seriji odličnih udarcev ameriški UFC-zvezdnik Max Holloway premagal nekdanjega prvaka v lahki kategoriji Anthonyja Pettisa. Holloway si je s tem prislužil vstopnico za izzivanje UFC-prvaka v peresni kategoriji Joseja Alda, ki je pas za svetovnega prvaka prejel brez boja.

UFC je namreč po zmagi Conorja McGregorja v borbi za naslov v lahki kategoriji Ircu odvzel pas za naslov v peresni kategoriji in ga vrnil Brazilcu, ki ga je nečastno izgubil pred enim letom. Irec ga je takrat v Las Vegasu v svet sanj poslal že po 13 sekundah.

Tako je Holloway končal boj s Pettisom:

Peresna: Cub Swanson vs. Choi Doo Ho (po sodniški odločitvi: 30:27, 30:27, 29:28)

Za dvoboj večera so razglasili poslastico med Američanom in Korejcem. Cub Swanson in Choi Doo Ho sta si 15 minut izmenjevala udarce, ki bi lahko uspavali konja. Ob tem sta oba dokazala, da imata brado iz titana in se - še zdaj ni jasno, kako - privlekla do konca dvoboja. Na koncu so sodniki nekaj več videli pri Swansonu in mu namenili zmago.

"Povsem sem bil izmučen, skorajda nisem mogel več stati na nogah, a niti pomislil nisem na to, da bi se predal," je po epskem obračunu povedal 33-letni Američan. Predsednik UFC Dana White je ta dvoboj na Twitterju razglasil celo za dvoboj leta 2016.

Vrhunci z dvoboja med Swansonom in Hojem:

Velter: Donald Cerrone vs. Matt Brown (zmaga v 3. rundi s KO – brca v glavo)

Nove izjemne zmage se je veselil tudi Američan Doland Cerrone. Ta si je v tretji rundi zagotovil še četrto zaporedno zmago v UFC, potem ko je z nogo v glavo odlično zadel rojaka Matta Browna, ki se po udarcu ni več pobral.

Lahka: Landon Vannata vs. John Makdessi (zmaga v 1. rundi s KO – krožni udarec z nogo v glavo)

Mladi 24-letni Američan Landon Vannata je poskrbel za enega najbolj spektakularnih nokavtov v zadnjem času. Mnogi menijo, da je bil celo najspektakularnejši v letu 2016. Američan je v prvi rundi z močnim krožnim udarcem z nogo v brado zadel domačega aduta Johna Makdessija. Ta je padel kot odžagano drevo in dvoboja je bilo v trenutku konec.

Za Vannato je bila to prva zmaga v UFC. Na debiju ga je v drugi rundi z davljenjem premagal eden izmed najboljših v lahki kategoriji Tony Ferguson, ki ga mnogi vidijo kot naslednjega tekmeca trenutnega kralja UFC Conorja McGregorja.

Ne spreglejte