Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
5. 10. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Vladimir Kličko boks Tyson Fury

Sreda, 5. 10. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Tyson Fury ne vidi več izhoda: Upam, da me kdo ubije, preden se sam

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Tyson Fury | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Svetovni boksarski prvak težke kategorije Tyson Fury je za revijo Rolling Stone priznal, da je v resni depresiji, ki ga spremlja že zadnjih nekaj let. Priznal je tudi uživanje kokaina in da noče več živeti. "Vsega imam dovolj."

Povratni dvoboj med Tyson Furyjem in Vladimirjem Kličkom, ki ga je Britanec novembra lani presenetljivo vrgel s prestola težke kategorije in mu prizadejal sploh prvi poraz po letu 2004, bi moral biti že julija, a so ga v taboru še vedno nepremaganega (25 dvobojev/25 zmag) Angleža zaradi poškodbe noge odpovedali in prestavili na oktober.

A se je zalomilo. V urinu Furyja so 24 ur pred odpovedjo dvoboja našli prepovedane substance. Izkazalo se je, da je šlo za kokain, kar je v intervjuju za revijo Rollin Stone tudi priznal.

Veliko kokaina

"V življenju sem počel mnogo stvari. Med drugim sem zaužil tudi veliko kokaina. Res veliko, a zakaj ga ne bi? Saj je moje življenje, delam lahko, kar hočem. Veliko ljudi ga jemlje, koga briga. To ni droga, ki bi izboljšala moje fizične sposobnosti, ne vem, zakaj gre to ljudem tako v nos. Tudi pil sem od ponedeljka do petka in naprej do nedelje. Vsak dan, vse zato, da si lajšam težave z depresijo," je dejal 26-letni boksar in priznal, da ni treniral že od maja.

Treniral ni že od maja. V tem času je le pil in se drogiral, trebuh pa je le rasel. Zdaj ima, kot pravi, 130 kilogramov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Treniral ni že od maja. V tem času je le pil in se drogiral, trebuh pa je le rasel. Zdaj ima, kot pravi, 130 kilogramov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Treniral ni že mesece

"V telovadnici nisem bil že mesece. Nisem treniral in imam 130 kilogramov. Imamo hudo depresijo. Nočem več živeti. Vsega imam dovolj. Ko je tako, je jemanje kokaina zelo nedolžna stvar. Ne vem, kako se bo to razpletlo, sam ne vidim rešitve. Pravijo, da imam neke vrste bipolarno motnjo. Upam, da me kdo ubije, preden se sam," je nadaljeval boksarski šampion iz Manchestra, ki je dobil ime po priimku slovitega Mika Tysona.

Zaradi romskih korenin vsak dan na tapeti

Fury, ki izhaja iz romske družine, je v dolgem pogovoru za britansko revijo potožil, da je večkrat doživel tudi javna ponižanja. "Sem svetovni boksarski prvak, pa so mi v veliko restavracijah dejali, da Romom vstop ni dovoljen," je svojo neprijetno izkušnjo z javnostjo delil Fury, ki tudi sam ni brez masla na glavi.

Spomnimo se le izjave, v kateri je homoseksualce in splav primerjal s pedofili, za dekleta pa je dejal, da so dobra le za kuhanje, seks in rojevanje otrok.

Je to konec?

V ponedeljek se je Fury za dve uri že upokojil, a si nato hitro premislil. Dejal je, da se bo vrnil še močnejši. Zagotovo ga ne bomo videli v letu 2016, več bo jasnega po novem letu. Njegov stric Peter je prepričan, da ga bomo še videli v ringu, večina pa meni, da se to ne bo zgodilo.

Bo Tyson Fury še kdaj stopil v ring?

  • Da.
    25,86 %
    60 glasov
  • Ne.
    74,14 %
    172 glasov
Oddanih 232 glasov
Ne spreglejte