Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 8. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

judo Tina Trstenjak

Sreda, 30. 8. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Trstenjak: Tudi sama sem bila proti favoritinjam dodatno motivirana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Tina Trstenjak zlata medalja Rio 2016 | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Slovenski judoistični tabor na svetovnem prvenstvu v Budimpešti nestrpno pričakuje četrtkov nastop evropske, svetovne in olimpijske prvakinje Tine Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov. Ne glede na dejstvo, da ni tako pripravljena kot lani, Trstenjakova tudi tokrat obljublja dobre borbe.

V dvorani Laszlo Papp bo Trstenjakova branila zlato iz Astane 2015. "Braniti je seveda težje kot napadati. Tudi iz lastnih izkušenj vem, da sem se nekoč z večjim motivom borila proti svetovni ali olimpijski prvakinji. Enostavno sem bila dodatno motivirana in to se zdaj dogaja meni. Seveda je potem težje nastopati, a psihično sem na to pripravljena," pravi Celjanka, ki je pred dnevi dopolnila 27 let.

Na prvem velikem turnirju letos je bila Trstenjakova z obrambo evropskega naslova aprila v Varšavi že uspešna. "Na svetovnem prvenstvu bo treba pokazati še več kot na evropskem, saj je konkurenca še močnejša, zato se mora za zlato poklopiti vse."

Ni tako dobro pripravljena kot lani

Da je tekmovalka zelo samozavestna, pa izdaja podatek, da ji je popolnoma vseeno, kakšen žreb je dobila. "Žreb je sicer znan, a sama nimam nekakšne želje, kdaj se s kom pomerim. Najboljših osem tekmovalk je postavljenih in vemo, kdaj se bomo srečale," pravi borka Sankakuja, ki bo v prvem krogu prosta, nato pa se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med Cristino Perez Cabano in Rachel Masuku iz Zambije.

Tekmovalka in njen trener Marjan Fabjan vseskozi poudarjata, da Trstenjakova v primerjavi z lansko olimpijsko sezono ni enako dobro pripravljena. "Imela sem malo daljši premor, a se postopoma vrnila. Nespametno bi bilo, da bi šla že letos na vse, saj me čakajo tri leta stopnjevanja pripravljenosti za Tokio 2020. To se je poznalo tudi na rezultatih, saj na vseh tekmah nisem zmagala."

Tina Trstenjak Rio | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ve, da se od nje veliko pričakuje

Kot pravi slovenska šampionka, razume tudi javnost, ki od nje zahteva nov uspeh. "Vem, da se od mene pričakuje uspeh, a vem tudi, da javnost včasih ne razume, kako je na tatamiju. Športniki se seveda trudimo in tudi sama sem zelo zahtevna do sebe, a grem naprej postopoma, stopnico za stopnico. Grem po svoji poti in pri tem vem, česa sem zmožna in kaj lahko dosežem."

V isti kategoriji bo nastopila tudi Koprčanka Andreja Leški, ki nastopa za Bežigrad. "To je največje moje tekmovanje doslej. Žreb mi je za začetek naklonil Kanadčanko Stefanie Tremblay in mislim, da imam možnosti v borbi proti njej. V prvi vrsti pa si želim dobre borbe, za kar sem tudi trenirala. Do sedaj smo stopnjevali formo, da bi tudi tukaj lahko pokazala čim boljše nastope in pripravljenost."

Ne spreglejte