Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2022,
14.19

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

golf

Sreda, 10. 8. 2022, 14.19

1 leto, 8 mesecev

sodišče v kaliforniji sprejelo odločitev

Trojica dokončno brez turneje PGA: Zavedali so se posledic svoje odločitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Golf | Sodišče v Kaliforniji je potrdilo prepoved igranja na turneji PGA za trojico golfistov, ki so vstopili v novonastalo serijo LIV pod okriljem Savdske Arabije. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Sodišče v Kaliforniji je potrdilo prepoved igranja na turneji PGA za trojico golfistov, ki so vstopili v novonastalo serijo LIV pod okriljem Savdske Arabije.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sodišče v Kaliforniji je potrdilo prepoved igranja na turneji PGA za trojico golfistov, ki so vstopili v novonastalo serijo LIV pod okriljem Savdske Arabije, poroča agencija Reuters. Gre za prvo sodno zmago v sporu med združenjem PGA in igralci, ki so za velike vsote denarja od savdskega državnega finančnega sklada podpisali z LIV.

Zvezno sodišče je v torek zavrnilo zahtevo Taylorja Goocha, Matta Jonesa in Hudsona Swafforda za začasno odredbo, ki bi jim omogočila igranje v zaključnem turnirju serije PGA. Združenje se je namreč v začetku junija odločilo izključiti vse igralce, ki so prestopili v konkurenčno tekmovanje, ter jim prepovedalo nastope na turnirjih po njenim okriljem.

Zavedali so se posledic svoje odločitve

Sodnica Beth Labso Freeman je v svoji odločitvi pojasnila, da so igralci, ki so pridružili seriji LIV, zavedali posledic svoje odločitve, da zvestobo obljubijo konkurenčnemu tekmovanju. V zameno za svoj podpis so dobili lepo plačilo, njihovi odvetniki pa niso dokazali, da bi jim PGA s svojo odločitvijo povzročila nepopravljive škode, poroča Reuters.

"S to odločitvijo se v naslednjih treh tednih lahko naši navijači in partnerji posvetijo tistemu, kar je dejansko pomembno: izvedbo končnice serije FedExCup z udeležbo najboljših igralcev na svetu," se je na novico o zavrnjeni zahtevi trojice suspendiranih igralcev odzval komisar serije PGA Jay Monahan.

"Nihče ne pridobi ničesar"

Ustanovitev serije LIV, ki letos organizira več ekshibicijskih turnirjev z velikimi nagradnimi skladi, je povzročilo razkol v svetu golfa, ki bi s časom lahko močno spremenil podobo tekmovanja v tem športu.

LIV vztraja, da kot konkurenčno tekmovanje le bogati golf, z odločitvi sodišča v Kaliforniji pa je razočarano. "Nihče ne pridobi ničesar s prepovedmi igranja," so zapisali pri savdski organizaciji, ki so jo organizacije za človekove pravice označile za še en poskus te arabske države, da z velikimi športnimi dogodki pod preprogo pomete serijske kršitve človekov pravic na svojih tleh.

Ayaka Furue
Sportal 20-letna novinka do prvega naslova med profesionalkami
Pia Babnik
Sportal Pia Babnik: Brez dvoma se lahko zadnjega majorja lotim sproščeno
Ashleigh Buhai
Sportal Buhaijevi zmaga na prvenstvu AIG
Ne spreglejte