Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 2. 2017,
20.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

plavanje Anja Klinar Aljaž Kerč Sara Račnik

Sobota, 11. 2. 2017, 20.30

6 let, 7 mesecev

Reka, mednarodni plavalni miting

Trije Slovenci hitrejši od vse konkurence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anja Klinar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Reka gosti močan mednarodni plavalni miting. Prvi dan so se slovenski plavalci trikrat povzpeli na najvišjo stopničko. Anja Klinar je bila najhitrejša na 200 metrov prosto, Sara Račnik na 800 metrov prosto in Aljaž Kerč na 200 metrov prsno.

Najzanimivejša je bila ženska tekma na 200 metrov prosto, kjer je s solidnim dosežkom 2:00,62 zanesljivo zmagala izkušena plavalka Radovljice Anja Klinar. V ozadju pa je potekal zanimiv boj plavalk ravenskega Fužinarja, kjer je Gaja Natlačen z 2:03,35 za vsega tri stotinke ugnala olimpijko Janjo Šegel in osvojila tretje mesto, še slabi dve desetinki več je zaostala 14-letna Sara Račnik, ki je vnovič pokazala izreden finiš. Klinarjeva bi morala nastopiti še na 200 metrov mešano, kjer je zjutraj dosegla prvi izid kvalifikacij, in na 800 metrov prosto.

"Z izidom na 200 metrov prosto sem zelo zadovoljna, saj sem približno tako hitra kot lani tukaj. Žal pa sem malo bolna in nisem želela tvegati, da se stanje ne bi poslabšalo, zato sem druge nastope izpustila. Tako bom plavala tudi jutri, ko bom zjutraj startala na 100 metrov hrbtno, popoldan pa na 400 metrov prosto," je po tekmi povedla Klinarjeva.

"Nisem pričakoval tako hitrega plavanja"

Aljaž Kerč iz ljubljanske Olimpije je z 2:17,47 zmagal na 200 metrov prsno, tretje mesto je v tej disciplini osvojil Ravenčan Matija Može. "Treniramo na vso moč in nisem pričakoval, da bom tako hiter. Tekme tudi nisem vzel povsem resno, seveda pa vsak plavalec nato v vodi da vse od sebe, a vseeno sem bil nad izidom presenečen," je bil zmage vesel slovenski rekorder Kerč, danes tudi peti na 50 metrov prsno, ki ne skriva, da letos napada nov najboljši dosežek v državi, ki bi mu poleti zagotovil tudi nastop na svetovnem prvenstvu v Budimpešti. "To je realno, če bova s trenerjem izpeljala program, ki sva si ga začrtala. Sam bom delal stoodstotno."

Račnikova z osebnim rekordom, a …

Janja Šegel  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Janja Šegel Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Že omenjena Račnikova je bila z drugim osebnim rekordom dneva 8:50,16 najboljša v troboju Slovenk za zmago na 800 metrov prosto, kjer je za dve sekundi ugnala klubsko sotekmovalko Natlačnovo, ta pa je bila v končnici po zaslugi boljšega finiša za desetinko močnejša od Radovljičanke Špele Perše. "Seveda sem vesela osebnih rekordov, a lahko bi bilo še hitreje," je bila po tekmi kratka mlada Račnikova, po letih še kadetinja, ki si želi letos izpolniti normo za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v Indianapolisu.

Šeglova se je na stopničke prebila z drugim mestom na 50 metrov prosto, druga je bila na 50 metrov hrbtno tudi Ava Schollmayer iz ljubljanske Ribe. Tretjo stopničko je na 400 metrov prosto s 3:58,87 osvojil fužinarjev Mariborčan Martin Bau.

Med najboljšo osmerico so se v različnih disciplinah zavihteli še Tjaša Pintar, Tina Čelik, Diana Naglič, Erin Rant, Neža Kocijan, Mojca Hancman, David Mihalič, Vito Vodenik, Žan Pogačar, Gašper Oder in Žiga Šintler.
Ne spreglejte