Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

tekvondo Ivan Trajković

Sreda, 28. 6. 2017, 15.35

6 let, 7 mesecev

SP v tekvondoju 2017 (Južna Koreja)

Trajković na SP v tekvondoju vsaj do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Ivan Trajković | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska reprezentanca v tekvondoju je na svetovnem prvenstvu v Muju danes osvojila medaljo. Ivan Trajković se je uvrstil v četrtkov polfinale kategorije do 87 kilogramov in ima zagotovljeno najmanj bronasto medaljo. Franka Anić je SP končala v tretjem krogu kategorije do 73 kilogramov.

Bistričan Ivan Trajković je bil v prvem dvoboju prost, nato pa je za začetek premagal Armenca Armana Jeremjana, aktualnega evropskega podprvaka. Začetek dvoboja je nakazal, da je Trajković hitrejši od nasprotnika. Udarec z nogo v telo in kazen nasprotniku mu je v prvi rundi prinesla prednost treh točk. V drugi rundi se je z udarcem v glavo odlepil od Armenca in razliko nekaj točk uspešno držal do konca dvoboja, ki ga je dobil s 16:8.

Christian Suh iz ZDA je bil Trajkovićev nasprotnik v tretjem krogu. Američan, ki se je po daljši odsotnosti vrnil na tekmovališča v lanskem letu, je v prvih dveh dvobojih dosegel 31 oziroma 24 točk. Proti nasprotniku iz Slovenije svoje hitrosti ni mogel izkoristiti. V prvi rundi je bil sicer še konkurenčen, saj je zaostajal le s 4:8. V drugi rundi pa Bistričanu ni več zmogel slediti. 25:4 je po njej pisalo na semaforju, sodniki pa so dvoboj prekinili, tako da je Slovencu ostalo nekaj več moči za četrtfinale, v katerem ga je čakal Azerbajdžanec Ramin Azizov.

Suvereno pripeljal borbo do konca

Bistričan je v sredo ugnal tri tekmece. | Foto: Vid Ponikvar Bistričan je v sredo ugnal tri tekmece. Foto: Vid Ponikvar Začetek prve runde je nakazal, da je Trajković še naprej odlično razpoložen, saj je z gibljivostjo poskrbel, da je Azizov zaostajal. Šlo je za dvoboj z udarci v telo. Pri tem je bil Trajković učinkovitejši, saj je prvo rundo dobil s 6:1. Z enakim rezultatom se je končala tudi druga runda, kar je pomenilo, da je treba tretjo le pripeljati do konca in obenem nasprotniku ne dovoliti, da se razmaha. Azizov je sicer v zadnji rundi uspel dvakrat zadeti Trajkovića v glavo, a je delal tudi napake, ki so jih sodniki kaznovali, tako da je razlika vseskozi ostajala visoka. Na koncu je semafor pokazal rezultat 22:15.

"Dobro sem se imel v vseh treh borbah. Najtežja mi je bila druga borba. Vsako njegovo napako sem uspel kaznovati, to je pripomoglo, da sem bil spočit v tretjem dvoboju. Z Azerbajdžancem sem se pomeril dvakrat, obakrat zmagal v zadnjih sekundah, zdaj sem borbo kontroliral od začetka, nisem mu pustil, da se približa. Borbo sem pripeljal suvereno do konca," se je na današnje tri borbe ozrl Trajković.

"Pritiska nisem čutil. Imel sem čisto glavo pred in v borbi. Užival sem. Žreb je bil ugoden. Z borbami, ki sem jih prikazoval čez celo leto, sem vedel, da lahko osvojim želeno medaljo. Delal sem to, kar znam," je še dodal Trajkovič.

Trajkovič se bo v četrtek boril v polfinalu, njegov tekmec bo Nemec Alexander Bachmann. Isti dan čaka nastop še zadnjega Slovenca na SP Jureta Pantarja.
Ne spreglejte