Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
28. 2. 2017,
12.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

boks Tony Bellew David Haye

Torek, 28. 2. 2017, 12.27

6 let, 6 mesecev

4. marec: David Haye vs. Tony Bellew

Toliko sovraštva že dolgo nismo videli #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
David Haye Tony Bellew | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boksarski spektakel, o katerem govori celotno britansko otočje, je vse bližje, temu primerno pa se dviguje napetost med obema borcema, ki se sovražita iz dna duše. Na ponedeljkovi novinarski konferenci v hotelu Paris v Liverpoolu je bilo spet zelo vroče, varnostniki pa zaradi novembrskega incidenta – Haye z levim krošejem udaril v brado zadel Bellewa - niso dovolili klasičnega face-offa.

Promocija dvoboja med Hayemakerjem in Bellewom že od samega začetka temelji na odkritem, neizmernem sovraštvu, česar v zadnjem času nismo navajeni. Tako nizko se v tako imenovanem trash talku ne spusti niti mojster tega početja Conor McGregor.

Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji, ki se po vrnitvi iz pokoja vrača v staro formo, je zaradi izrečenih besed na račun tekmeca iz Liverpoola celo pod preiskavo kontrolorjev dvoboja. Kaj je rekel? ''To, da si se odločil stopiti z mano v ring, je čisto igranje z življenjem. To se sliši grdo, a je resnično,'' grozi Liverpoolčanu Haye, ki je po vrnitvi iz pokoja s pol moči premagal Avstralca Marka de Morija in Švicarja Arnolda Gjergjaja.

Hayemaker se ni zadrževal:

Kdo bo zmagovalec boksarskega spektakla v londonski areni O2?

  • David Haye
    47,87 %
    45 glasov
  • Tony Bellew
    52,13 %
    49 glasov
Oddanih 94 glasov

Kdo bo odgovarjal za njegovo zdravje?

David Haye komaj čaka, da s svojo smrtonostno desnico prerešeta Liverpoolčana.  | Foto: Reuters David Haye komaj čaka, da s svojo smrtonostno desnico prerešeta Liverpoolčana. Foto: Reuters Nič drugega nekdanji svetovni prvak, ki ga je leta 2011 s prestola vrgel Vladimir Kličko, kot lahko zmago ne pričakuje tudi zdaj. ''Če stojiš pred avtobusom, ki gre 50 km/h in te povozi, lahko pričakuješ, da boš težko poškodovan. Bellew bo pred mano 36 minut in mislite, da jo bo dobro odnesel?

Sam ne odgovarjam za njegovo zdravje, tukaj sem, da opravim svoj posel. Moja naloga je, da ga ranim in ga udarim, kolikor močno lahko. Moja desnica bo šla skozi njega, zdrobil mu bom lobanjo,'' je vrelo iz Haya, za nameček pa je v ndaljevanju navijače Bellewa v hotelu v Liverpoolu, ki so mu ves čas žvižgali, označil za prizadete osebe.

Šel bo na karto izčrpavanja

Tony Bellew je velik podpornik Evertona, zato ga bodo 4. marca v Londonu spodbujali tudi nogometni navijači. | Foto: Reuters Tony Bellew je velik podpornik Evertona, zato ga bodo 4. marca v Londonu spodbujali tudi nogometni navijači. Foto: Reuters Bellew, ki sicer ni naravni boksar v težki kategoriji, svetovni prvak je v kruzerski kategoriji (do 90,7 kg), Hayu ni ostal dolžen. ''Nisem pričakoval, da bo ta bedak rekel kaj drugega, a zame je le invalid. Po težki poškodbi in operaciji ramena ni več isti,'' je začel 34-letni Bellew, ki je na dozdajšnjih 31 dvobojih zmagal 28., in dodal:

''Včasih je bil dober, a zdaj je njegova posoda za gorivo bolj kot ne prazna. Ko porabi še tisto nekaj energije, ga bo debeli scouser (op. p. prebivalec Liverpoola) poteptal kot muho.''

Besedni dvoboj navijačev Bellewa in Hayemakerja:

Ne spreglejte