Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2017,
18.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Tokić Namizni tenis

Sreda, 31. 5. 2017, 18.24

6 let, 6 mesecev

Tokić v drugi krog, Galičeva v tretjega, Jorgić namučil Sangsuja Leeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bojan Tokić | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Na svetovnem namiznoteniškem prvenstvu posameznikov in dvojic v nemškem Düsseldorfu je Bojan Tokić v prvem krogu glavnega turnirja s 4:2 premagal Mehičana Marcosa Madrida, od nadaljnjega tekmovanja pa se je moral posloviti Darko Jorgić. Za obetavnega Slovenca je bil usoden Sangsu Lee iz Južne Koreje, ki je zmagal s 4:3.

Alex Galič s Švicarko Rachel Moret uvrstila v tretji krog v igri dvojic. Slovensko-švicarska naveza je v drugem krogu s 4:3 (10, -8, -8, 4, -6, 7, 12) premagala belorusko-ukrajinski par Viktorija Pavlovič in Tatjana Bilenko.

Galičeva, ki je v prvem krogu posamičnega turnirja izgubila z višje rangirano Rusinjo Jano Noskovo z 1:4 (9, -9, -9, -6, -10), je nekaj ur pozneje z Moretovo v igri dvojic po razburljivem dvoboju ugnala "lovki" Pavlovičevo in Bilenkovo, čeprav sta zaostajali z 1:2 in 2:3, toda v dramatičnem sedmem nizu je bila zbranost na strani slovensko-švicarske dvojice. V tretjem krogu se bosta Galičeva in Moretova v četrtek, ob 11.15 pomerili s Tianwei Feng in Mengyu Yu iz Singapurja.

V posamični konkurenci je ob Galičevi v prvem krogu glavnega turnirja izpadla tudi Manca Fajmut, ki je morala priznati premoč Avstrijki Sofio Polcanovi, ki je zmagala s 4:0 (4, 10, 8, 6).

Slab začetek, dober konec za Tokića

Bojan Tokić | Foto: Stanko Gruden, STA Foto: Stanko Gruden, STA Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je dvoboj proti Madridu začel nervozno in zaostajal 0:1 in 1:2 v nizih, v nadaljevanju pa je Tokiću le uspelo streti odpor 153. igralca na svetovni jakostni lestvici. Še posebej dramatičen je bil peti niz, v katerem je 36-letni Novogoričan zmagal z 12:10. V drugem krogu se bo v četrtek, ob 19.30 pomerili z Avstrijcem Stefanom Fegerlom, ki je v prvem krogu premagal Egipčana Egipčan El-Sayeda Lashina.

"Tokić dvoboja ni začel najbolje, njegova roka ni bila prava, saj mu občutkov iz ogrevalne dvorane ni uspelo prenesti v tekmovalno. Potreboval je kar nekaj časa, da je ujel svoj ritem, toda na koncu je najbolj pomembno, da je prebrodil uvodni krog, v drugem pa ga čaka neugodni Fegerl, ki je dobil zadnje štiri medsebojne dvoboje," je po zmagi Tokića, 55. na svetovni jakostni lestvici, dejal Jože Urh, selektor slovenske reprezentance.

"Fegerl v bundesligi igra za Borussio iz Düsseldorfa, kar pomeni, da bo igral pred domačimi navijači, toda zame bo to le dodatni motiv. Tudi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru so bili v dvoboju z Brazilcem Gustavom Tsuboijem vsi proti meni, pa sem na koncu vseeno zmagal. Zagotovo bo proti Fegerlu težko, toda po drugi strani tudi njemu ne bo ugodno, kajti težko je petkrat zaporedoma premagati enakovrednega nasprotnika," pa je Tokić z mislimi že na četrtkov obračun z 28-letnim Avstrijcem, 21. igralcem svetovne jakostne lestvice.

Darko Jorgić je bil blizu uspeha. | Foto: Getty Images Darko Jorgić je bil blizu uspeha. Foto: Getty Images

Navkljub porazu pa se je izkazal tudi mladi Jorgić, ki je pošteno namučil Leeja, dvajsetega igralca sveta in dobitnika treh kolajn s svetovnih prvenstev, vendar nikdar v posamični konkurenci. Korejec je povedel z 1:0 v nizih, vodil je tudi z 2:1 in 3:2, v odločilnem sedmem nizu pa so prevladovale njegove izkušnje.

"Jorgić je samo potrdil, da je na pravi poti in da se delo v namiznoteniškem centru v Novem mestu obrestuje. Dobro je igral tudi v dvojicah in mešanih dvojicah, kar samo dokazuje, da je na svetovno prvenstvo prišel v odlični formi," je nastop Jorgića ocenil Urh.

Že dopoldne sta iz posamičnega tekmovanja izpadli obe slovenski igralki. Aktualno državno prvakinjo Alex Galič je premagala višje rangirana Rusinja Jana Noskova s 4:1, za Mnco Fajmut pa je bila usodna Avstrijka Sofia Polcanova s 4:0. Medtem ko se je za Fajmotovo prvenstvo končalo, Galičevo danes ob 18. uri s Švicarko Rachel Moret čaka še dvoboj v igri dvojic proti belorusko-ukrajinski navezi Viktorija Pavlovič in Tatjana Bilenko.

Ne spreglejte