Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
13.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Tjaša Oder evropsko prvenstvo plavanje

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 13.08

5 let, 8 mesecev

Tjaši Oder še finale na 1500

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Tjaša Oder | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tjaša Oder si je na plavalnem evropskem prvenstvu v Glasgowu priplavala še drugi finale. V današnjih kvalifikacijah na 1500 m prosto je zasedla peto mesto z dobrim dosežkom 16:21,82. Razred zase sta bili Nemka Sarah Koehler in Italijanka Simona Quadarella, ki je dobila tudi tekmo na 800 m prosto.

Štiriindvajsetletna Korošica je v drugi predtekmovalni skupini vseskozi trdno držala tretje mesto za Quadarello in Madžarko Ajno Kesely, a ko je slednja v končnici popuščala, se tudi Odrova ni odločila za napad, s čimer sta obe prihranili nekaj energije za torkov finale.

"Izid je kar dober. Do 1000 metrov sem se danes počutila res dobro, nato sem imela nekaj težav, a vseeno sem dosegla drugi najboljši jutranji izid v karieri. S tem sem zadovoljna. V Londonu pred dvema letoma sem bila res še tri sekunde hitrejša, a to na 1500 m ne pomeni nič," je po tekmi povedala olimpijka iz Rio de Janeira.

Odrova napoveduje tudi zanimiv torkov finale. "Glede na izide bosta šli Nemka in Italijanka verjetno naprej. Vseh ostalih šest pa nas bo ostalo v igri za tretje mesto." Odrova dodaja, da pričakuje počasnejši začetek kot na 800-metrski razdalji, o sami taktiki pa niti ne razmišlja, ampak bo plavala svojo tekmo: "Na polno."

Adama Peaty
Sportal Svetovni rekord Peatyja zaradi okvare ure popravljen za desetinko

Za 1500 m prosto je bila prijavljena tudi mladinka Branika Katja Fain, ki pa je nastop po nizu slabših dosežkov na EP odpovedala.

Slab dan je tudi za olimpijko Tjašo Vozel, ki ima zaradi bolečin v grlu za sabo neprespano noč in, kot dodaja, jo je za nameček oblival pot. Kljub temu je šla na start, kjer pa se je morala z zanjo skromnim izidom 2:34,10 zadovoljiti z 29. mestom.

"Pričakovala sem vsekakor več, a izšlo se je, kakor se je. Ne morem biti zadovoljna, a gremo naprej," je po tekmi dejala 24-letna plavalka kranjske Zvezde, ki že deseto leto nastopa v članski reprezentanci. O sami tekmi pa: "Občutek za zavesljaj je bil kar v redu, a bilo je zelo težko. Zadnjih 50 metrov nog nisem več čutila."

Plavanje EP Glasgow
Sportal Šeglovi 16. mesto na 200 m prosto
Ne spreglejte