Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2012,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 16. 6. 2012, 21.04

8 let

Tjaša Šeme spet državna prvakinja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska ritmičarka zadnjih let Tjaša Šeme (Narodni dom) je v soboto na državnem prvenstvu v Ljubljani prepričljivo osvojila nov naslov prvakinje.

"Moram reči, da sem zelo zadovoljna z današnjo tekmo. Predvsem s tem, da sem zdržala vse štiri rekvizite. Nastopala sem zelo dobro, iz vaje v vajo bolje, kar so pokazale tudi ocene in prav v vsaki sem neizmerno uživala. Sicer se mi je v vsak nastop prikradla kakšna manjša napaka, ki jih želim v jutrišnjih finalih odpraviti in ponoviti takšne predstave," je po novem naslovu državne prvakinje povedala 25-letna telovadka. Šemetova je za vse štiri nastope prejela najvišje ocene tekmovanja, najbolje pa je izvedla sestavo s kiji, za katero je prejela 27,450 točke.

Tako kot je bila Šemetova štirikrat prepričljivo najboljša, je bila lanska mladinska prvakinja Kraguljeva štirikrat druga in je prav tako ni mogla ogroziti nobena od preostalih tekmovalk. Mlada in obetavna telovadka je najbolje izpeljala sestavo s kiji, za katero je prejela visokih 26,175 točke. "Pri prvi vaji, vaji z obročem, sem imela malo treme, tako da nisem bila tako 'odprta, kot bi bila lahko. Z žogo in s kiji sem telovadila brezhibno, vaji sta bili zelo dobri in sem zelo zadovoljna. Na koncu pa sem nastopila še s trakom, ki mi nikoli ni šel dobro od rok in bi bila vaja lahko precej boljša, ampak bom natrenirala tudi ta nastop in verjamem, da bo naslednjič bolje," je po nastopih povedala Kraguljeva.

Tudi v vseh preostalih starostnih kategorijah so bile najboljše ritmičarke Narodnega doma. Med mladinkami so dosegle trojno zmago: najboljša je bila Špela Kratochwill (96,700), srebrna Karmen Petan (94,800), bronasta pa lanska kadetska prvakinja Zala Dornig (93,975). Med mlajšimi je zmagala Aja Jerman (88,250), med najmlajšimi pa Aleksandra Podgoršek (87,100).

V nedeljo bodo v športni dvorani Gib z začetkom ob 10. uri na sporedu še finalni nastopi po šest najboljših telovadk s posameznim orodjem; članice se bodo za naslove borile predvidoma ob 15.30.

Ne spreglejte