Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 7. 2022,
22.38

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Tiger Woods

Petek, 15. 7. 2022, 22.38

1 leto, 9 mesecev

Čustven sprejem

V vodstvu zdaj Smith, Tiger Woods v solzah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Tiger Woods | Woods je bil zaradi lepega sprejema gledalcev vidno ganjen.  | Foto Reuters

Woods je bil zaradi lepega sprejema gledalcev vidno ganjen.

Foto: Reuters

 Po drugem dnevu zadnjega majorja sezone v golfu, odprtega prvenstva Velike Britanije, bolj znanega pod imenom The Open, je v vodstvu Avstralec Cameron Smith s 13 udarci pod parom. Pričakovano pa je po slabem prvem dnevu nastope na Opnu končal ameriški zvezdnik Tiger Woods.

Tiger Woods na igrišču v Atlanti
Sportal The Open obeta dramo, v igri tudi Tiger Woods

Legendarni golfist Tiger Woods je bil danes na zelenicah St. Andrewsa deležen veličastnega sprejema, ki bi redko koga pustil ravnodušnega. Gledalci so bili nad prihodom 46-letnega Woodsa tako navdušeni, da je ta celo potočil solzo.

Legendarni Woods je v lanskem letu utrpel hudo poškodbo v prometni nesreči v Los Angelesu, letos pa se je že vrnil na zelenice Mastersa. Potem ko je moral izpustiti PGA prvenstvo in US Open, je ta teden pripotoval na Škotsko, kjer je zaigral na zadnjem majorju sezone.

Glede na njegova leta in poškodbe, ki jih je utrpel v karieri, je to najverjetneje zadnjič, ko bomo Woodsa videli igrati na zelenicah St. Andrewsa, morda celo nastareješem golf turnirju na svetu. 

Woods je najverjetneje zadnjič nastopil na zelenicah St. Andrewsa.  | Foto: Reuters Woods je najverjetneje zadnjič nastopil na zelenicah St. Andrewsa. Foto: Reuters Med sprehodom do 18. luknje na igrišču so navijači poskrbeli za izjemno vzdušje, ki bo Woodsu zagotovo ostalo v spominu. Petnajstkratni zmagovalec je bil nad sprejemom vidno ganjen in je celo potočil solzo.

"Vse skupaj je bilo zame zelo čustveno," je povedal Woods. "Vse od leta 1995 že prihajam sem, naslednjič bo prvenstvo znova potekalo tukaj leta 2030 in dvomim, da bom še pri močeh za igro. Imam občutek, da je to zame zadnji The Open v St. Andrewsu. Hvala navijačem za ta topel sprejem, občutek je bil res neverjeten," je za Sky Sports povedal Woods.

Woods se v dveh dneh na zelenici ni najbolje znašel

V dveh dneh se na zelenicah igrišča v St Andrewsu ni znašel. Že prvi dan je bil daleč od vrha po šestih udarcih nad parom, 36 lukenj pa je zmogel s skupno +9, kar je zadoščalo za končno 148. mesto.

Woods je dva od treh naslovov na OP Velike Britanije osvojil prav na tem igrišču (2000, 2005), v zadnjih letih pa so mu kariero začele motiti poškodbe, obenem je lani februarja doživel tudi prometno nesrečo, po kateri se je letos vendarle vrnil na veliko sceno. Nastopil je na mastersu v Augusti in ga končal s hudimi bolečinami v nogi, ki si jo je hudo poškodoval v lanski nesreči. Na prvenstvu PGA je odstopil po tretjem dnevu tekmovanja, medtem ko je pretekli mesec izpustil OP ZDA.

Zmagovalec 15 majorjev v karieri bo tako od daleč spremljal boj za pokal Claret Jug, ki ga bo v nedeljo dvignil zmagovalec zadnjega velikega turnirja te sezone. Trenutno na njem najbolje kaže Avstralcu Smithu. Osemindvajsetletnik je prvi dan končal na tretjem mestu s petimi udarci pod parom, danes pa je še izboljšal dosežek in s 64 udarci zabeležil -8. Po polovici tekmovanja ima dva udarca prednosti pred Cameronom Youngom. Američan je denimo v četrtek vodil po prvem dnevu prav tako z -8.

Po sijajnih -8 v vodstvu zdaj Cameron Smith.  | Foto: Reuters Po sijajnih -8 v vodstvu zdaj Cameron Smith. Foto: Reuters

Na peto mesto se je povzpel Dustin Johnson. Američan je danes zabeležil pet udarcev pod parom igrišča in je štiri udarce oddaljen od vodilnega položaja. Severni Irec Rory McIlroy je po četrtkovem drugem mestu zdrsnil na tretje, dobro je odigral predvsem drugih devet lukenj in za Smithom zaostaja tri udarce.

Z -10 se je McIlroyu na tretjem mestu pridružil Norvežan Viktor Hovland, ki je danes zmogel šest udarcev pod parom. Branilec naslova, Američan Collin Morikawa se prav tako kot Woods ni prebil skozi rez. Končal je z enim udarcem nad parom.

Organizatorji turnirja si do nedelje obetajo rekordni obisk z okoli 300.000 gledalci, obenem pa so v primerjavi z lansko izvedbo za 22 odstotkov povečali nagradni sklad. Zmagovalec bo tako domov odnesel ček za okrogla dva milijona funtov (2,36 milijona evrov), skupni nagradni sklad najstarejšega golfskega turnirja pa znaša 11,2 milijona funtov (13,2 milijona evrov).

Ne spreglejte