Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2017,
14.47

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tiger Woods golf

Torek, 15. 8. 2017, 14.47

6 let, 8 mesecev

Tiger Woods ne bo več sam svoj zdravnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tiger Woods | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zvezdnik golfa Tiger Woods je v zadnjem času bolj kot po športnih dosežkih znan po tistih za družabne in celo črne kronike. Potem ko so ga konec maja policisti zgodaj zjutraj prijeli zaradi suma vožnje pod vplivom različnih snovi, je Woods zdaj sklenil, da ne bo več nenadzorovano jedel tablet proti bolečinam.

Sumi, da je nekdanji najboljši golfist na svetu vozil pod vplivom mamil, so bili neutemeljeni; a uradno toksikološko poročilo šerifovega urada je pokazalo, da so v njegovem vzorcu našli sledi petih različnih sredstev oziroma zdravil.

Poiskal zdravniško pomoč

Woods je priznal, da je bil njegov pristop v boju z bolečinami v hrbtu in nespečnostjo napačen. "Zdaj imam profesionalno pomoč na področju zdravil. Nedavno sem kar sam skušal poiskati rešitev za težave s hrbtom in pomanjkanjem spanca, toda zdaj sem spoznal, da je bila to napaka in da potrebujem zdravniško pomoč," je dejal Woods.

Dodal je, da zdravljenje pod strokovnim vodstvom že prinaša rezultate: "Napredek je že viden, zato sem še posebej hvaležen vsem, ki me pri tem podirajo, še posebej družini in prijateljem."

Čaka ga tudi 50 ur družbeno koristnega dela

Zmagovalec 14 tekmovanj za lovoriko major ima velike težave s hrbtom. Od leta 2014 je prestal štiri operacije, nazadnje je na tekmovanju palico vihtel februarja letos, od zadnje zmage pa so minila že štiri leta.

Zaradi aretacije oziroma privedbe na policijsko postajo pa bo moral Woods v bližnji prihodnosti opraviti še program, namenjen različnim odvisnikom, da mu bodo pozneje iz kartoteke izbrisali zaznamek o aretaciji. Med drugim bo moral opraviti tudi 50 ur družbeno koristnega dela in se udeležiti tečaja oziroma srečanja z žrtvami voznikov, ki so povzročili nesreče ob vožnji pod vplivom različnih sredstev.

Ne spreglejte