Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 12. 2015,
9.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Benjamin Savšek Rio de Janeiro

Torek, 1. 12. 2015, 9.41

8 let

Tako jezen že dolgo ni bil (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši slovenski kanuist Benjamin Savšek po pripravljalni tekmi na olimpijski progi že dolgo ni bil tako razočaran, čeprav se je s progo že precej spoprijateljil.

Benjamin Savšek je eden glavnih kandidatov za medaljo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ki bodo prihodnje leto. Ljubljanski kanuist ima letos za seboj izjemno sezono. Na začetku te je v Markkleebergu v Nemčiji osvojil naslov evropskega prvaka, septembra pa na svetovnem prvenstvu v Londonu prejel še srebrno medaljo. Takšni rezultati so zagotovo lepa popotnica za olimpijsko sezono.

Progo bo treba naštudirati

Beni, kot ga kličejo v kajakaških krogih, po naporni sezoni ni imel prav veliko časa za počitek. Za nekaj dni je z družino odšel na morje, potem pa skupaj z dolgoletnim trenerjem Jožetom Vidmarjem že začel priprave na novo sezono.

Pred dobrim tednom se je odpravil v vročo Brazilijo, kamor je šel testirat olimpijsko progo in spoznavat novo okolje. Na presenečenje mnogih proga ni tako divja, kot bi marsikdo pričakoval, kar pa še ne pomeni, da ni zahtevna. In kakšni so prvi občutki enega najboljših kanuistov na svetu? "Proga mi je všeč, sicer vodni tok ni tako močan. Treba je veliko veslati na moč, da čoln sploh lepo steče. Sam imam rajši bolj divjo vodo, ampak to je proga, kjer bodo prihodnje leto olimpijske igre in se je bom moral navaditi," je prve občutke razkril Savšek, ki velja za tehnično dovršenega kanuista.

Tekma se mu je ponesrečila

Zadnji konec tedna je bila organizirana tudi tekma. Tam so bili zbrani skoraj vsi najboljši kajakaši in kanuisti na svetu. Tekma pa Savšku ni najbolje uspela. Nastop je končal v polfinalu, kar je bilo pod njegovimi pričakovanji, vendar ne gre prezreti tega, da je bil ljubljanski kanuist v izločilnih bojih in kvalifikacijah zelo hiter na progi. "S tekmo nisem najbolj zadovoljen. Eno izmed kombinacij sem odpeljal preveč tvegano in za las zgrešil vrata. To me je precej ujezilo, vendar se tudi to dogaja. V kvalifikacijah in tudi pred polfinalom sem se zelo dobro počutil. Videl sem, da sem zelo hiter in da znam dobro peljati na olimpijski progi. Kljub slabšemu rezultatu je bila ta tekma zelo dobrodošla," nam je še povedal Beni.

Ne spreglejte