Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2017,
17.22

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Tokić Stefan Fegerl

Četrtek, 1. 6. 2017, 17.22

6 let, 10 mesecev

Svetovno prvenstvo, Düsseldorf

Avstrijec ostaja nerešljiva uganka za Bojana Tokića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Bojan Tokić | Foto Stanko Gruden, STA

Foto: Stanko Gruden, STA

Na svetovnem prvenstvu posameznikov in dvojic v nemškem Düsseldorfu je najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić v drugem krogu po izenačenem dvoboju izgubil proti Avstrijcu Stefanu Fegerlu s 3:4 (-6, -9, 8, 8, 9, -9, -8). To je bil tudi zadnji slovenski nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Fegerl, ki v nemški bundesligi igra za Borussio iz Düsseldorfa, je še v petem zaporednem medsebojnem dvoboju premagal Tokića, ki bo še dolgo žaloval za zamujeno priložnostjo. Osemindvajsetletni Avstrijec je povedel z 2:0 v nizih, s tem, da je v drugem zaostajal že za pet točk (2:7), vendar se je osem let starejši Novogoričan vrnil v igro, bil bolj zbran v končnicah nizov in povedel s 3:2.

Toda na začetku šestega niza Tokiću ni prav veliko uspevalo, Fegerl je povedel s 5:0, vodil je tudi z 8:2, s šestimi zaporednimi točkami ga je Tokić ujel, skupaj pa sta bila tudi pri izidu 9:9. Tokrat je bil bolj zbran Avstrijec, ki je na svetovni jakostni lestvici sicer pred Tokićem, ki je spet slabo začel sedmi niz, zaostajal za tri točke (2:5), na sedmi izid še zadnjič izenačil, to pa je bilo tudi vse, kar mu je v današnjem dvoboju še uspelo.

Fegerl v ključnih trenutkih bolj zbran

"Tokić je danes igral veliko bolje kot včeraj proti Mehičanu Madridu, žal pa mu v tekmi, polni preobratov, ni uspelo zmagati. Škoda za drugi niz, ko je izpustil prednost petih točk pri vodstvu s 7:2, in šesti, ko se je po zaostanku z 2:8 vrnil v igro, imel pri 9:9 servis, nato pa zgrešil čisto žogico. Mislim, da je odločilo to, da je bil Fegerl v ključnih trenutkih bolj zbran, Tokića pa kot da je bilo malce strah, da ne bi naredil kakšne nepotrebne napake in prav to se mu je potem zgodilo. Morda bi moral še več menjavati ritem, vsekakor pa je škoda zamujene priložnosti," je po porazu Tokića dejal Jože Urh, selektor slovenske reprezentance.

Konec tudi za Galičevo

Dopoldne se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila tudi Alex Galič, ki je s Švicarko Rachel Moret v osmini finala izgubila proti Singapurčankama Tianwei Feng in Mengyu Yu, ki sta zmagali s 4:1 (7, 10, -7, 7, 5).

"Ne vem, s koliko uvrstitvami med najboljših šestnajst se slovenski namizni tenis v svoji zgodovini lahko pohvali. Vsekakor je to velik uspeh Galičeve, ki danes z Moretovo proti Singapurčankama realno nista imeli možnosti za napredovanje," pa je Urh dejal o nastopu mlade nadarjene slovenske namiznoteniške igralke.

Ne spreglejte