Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 6. 2017,
16.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kajak Peter Kauzer Augsburg

Sobota, 24. 6. 2017, 16.12

6 let, 7 mesecev

Svetovni pokal, Augsburg

Kauzerju dva dotika odnesla višjo uvrstitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Peter Kauzer | Foto KZS

Foto: KZS

Edini slovenski finalist sobotnih preizkušenj, ko so se na reko Lech podali kanuistični dvojci, kanuistke in kajakaši, Peter Kauzer je na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu v finalu kajakašev zasedel sedmo mesto.

Z dobrim nastopom v polfinalu in tretjim časom prve vožnje dneva si je Kauzer zagotovil finale na tradicionalnem prizorišču tekem svetovnega pokala v Augsburgu. Na olimpijski progi iz leta 1972 je v finalu startal odločno, a naredil napako pri devetih protitočnih vratih, kjer je zaradi dotika prejel dve kazenski sekundi. Pri prvem merjenju vmesnega časa je imel šest stotink naskoka pred tekmeci, a nato še en dotik štirinajstih vrat ni več dopustil mest povsem pri vrhu. V cilj je priveslal kot peti, na vrhu pa sta čakala še najhitrejša kajakaša polfinala. Oba sta se na koncu uvrstila pred Kauzerja, tako da je na koncu zasedel sedmo mesto.

Zmaga na Češko

Zmagal je Čeh Vit Prindiš, pred Nemcem Hannesom Aignerjem in rojakom Jirijem Prskavcem. V polfinalu smo imeli še tri svoje predstavnike, a so vsi s svojimi nastopi zaključili v tej fazi tekmovanja. Martin Srabotnik je bil 14., Žan Jakše 22., Simon Brus pa 25.

Bizjakova 24.

Med kanuistkami si je Nina Bizjak v petek zagotovila napredovanje z drugo kvalifikacijsko vožnjo. V soboto je v močni konkurenci na zahtevni progi v Nemčiji zasedla končno 24. mesto. Primorka je na progi naredila dva dotika, a višjo uvrstitev ji je odnesla velika napaka v povsem zadnjem delu proge, ko se je prevrnila in tam izgubila veliko časa.

Nina Bizjak je končala na 24. mestu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nina Bizjak je končala na 24. mestu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V finalu so bile razlike med tekmovalkami zelo velike. Zmagovalka Jessica Fox iz Avstralije je imela v cilju 10,21 sekunde prednosti pred drugouvrščeno Britanko Mallory Franklin, domačinka Lena Stoecklin pa je na tretjem mestu zaostala že za sedemnajst sekund.

Med kanuističnimi dvojci je zmagala nemška posadka Robert Behling – Thomas Becker, druga sta bila Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler, tretja pa Francoza Gauthier Klauss – Matthieu Peche.

V nedeljo šest orožij

V nedeljo bomo videli polfinalne nastope kajakašic Eve Terčelj in Urše Kragelj ter kanuistov Benjamina Savška, Luke Božiča, Anžeta Berčiča in Jureta Lenarčiča.

Ne spreglejte