Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Nedelja,
15. 5. 2016,
9.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Cris Cyborg UFC 198 UFC UFC 200 Dana White Jose Aldo Conor McGregor Cleveland Hrvaška Ronda Rousey Miesha Tate Holly Holm Fabricio Werdum

Nedelja, 15. 5. 2016, 9.37

6 let, 7 mesecev

Stipe Miocic z nokavtom do naslova UFC v supertežki kategoriji, prihaja strašna Cris Cyborg (video)

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Foto: Getty Images

Novi prvak UFC v supertežki kategoriji je ameriški borec hrvaških korenin Stipe Miocic, ki je pred 45 tisoč brazilskimi gledalci nokavtiral domačega ljubljenca Fabricia Werduma. Borilni večer UFC 198 na stadionu v Curitibi je minil v znamenju prevlade Brazilcev. Na veliko sceno UFC je stopila tudi strašna Cris Cyborg.

Glavnega dvoboja večera je bilo konec že po dveh minutah in 47 sekundah. Domači borec in nosilec šampionskega pasu Fabricio Werdum je prvo in edino rundo dvoboja začel delovno in s hitrimi ofenzivami poskušal doseči telo Stipa Miocica, a se je ta brez težav izmikal. Borca sta pozneje vzpostavila ritem, ko pa je Werdum znova krenil v napad, mu je na brado legla desnica večjega in močnejšega nasprotnika. Usodno. Prvak je padel kot porezan, sodnik je vskočil med borca in razglasil konec dvoboja.

Miocic, za katerega se je sprva zdelo, da sploh ni dojel, kaj se je zgodilo, je v intervjuju po dvoboju odrecitiral obvezno zahvalo navijačem, kolegom iz borilnega kluba, zaročenki, prijateljem, potem pa nagovoril svoje rodno mesto in deželo korenin: "Cleveland, imamo prvaka, baby! Hrvaška, imamo prvaka!" 32-letni gasilec in reševalec je namreč sin hrvaških priseljencev, ki so se ustalili v mestu, znanem po številnih evropskih etničnih skupinah. Miocicev oče se je po ločitvi od matere pred leti sicer vrnil na Hrvaško.

"Hitrejši je, kot sem mislil. Lovil me je, zato se nisem mogel odpreti, kot bi želel. Ampak bila je dobra desnica." je novi prvak, ki je danes z dosežkom preplavil hrvaške medije, opisal tekmeca in razplet dvoboja. 

Werdum za takojšnji povračilni boj, a je to malo verjetno

Werdum, ki mu je 45 tisoč gledalcev na stadionu Arean de Baixada v Curitibi – dogodek je imel tretji največji obisk v zgodovini UFC – kljub porazu bučno zaploskalo, je dejal, da je šlo vse po načrtu, le da bi se moral tekmeca lotiti bolj potrpežljivo. Nekdanji sparing partner Mirka Filipovića - Cro-copa, ki je prvak postal lani poleti z za mnoge presenetljivo zmago nad Cainom Velasquezom, še bolj pa zaslovel pred leti, ko je v eni sami minuti premagal legendarnega ruskega "carja" Fedorja Emelianenka, se je priporočil za takojšnji povratni dvoboj, še najraje kar na dogodku UFC 200, ki bo julija. A to je glede na prakso UFC v takšnih primerih malo verjetno. Spomnimo samo na dvoboj Joseja Alda in Conorja McGregorja decembra lani, ko prva violina UFC Dana White po porazu ni hotel uslišati Aldovih prošenj za povračilni boj, čeprav je bil ta dolga leta neporaženi kralj peresne kategorije, veljal pa tudi za enega najboljših borcev v UFC nasploh.

Pozor, za Rondo Rousey, prihaja nova najnevarnejša ženska na svetu

Brazilci so z izjemo poraza domačega ljubljenca videli močno prevlado domačih borcev. In bork. Na veliko sceno je v Curitibi stopila Brazilka Cristiane Justino, bolj znana kot Cris Cyborg. Nepremagana prvakinja v organizaciji Strikeforce (ki jo je pred leti kupil UFC in se tako znebil konkurence) velja za eno najstrašnejših bork na svetu. To je dokazala tudi tokrat, saj je Američanko Leslie Smith, s katero sta se spopadli na vmesni teži 63,5 kilograma, odpravila v 81 sekundah. Uspešen krst Brazilke v najmočnejši borilni organizaciji odpira možnost za celo vrsto sanjskih dvobojev z borkami v bantamski kategoriji (61,2 kilograma), ob katerih se bodo zaljubljencem v ta šport cedile sline: z Rondo Rousey, Holly Holm in aktualno prvakinjo Miesho Tate, ki bo na UFC 200 branila pas proti Amandi Nunes.

Cris Cyborg po tehtanju večer pred krstnim nastopom pod okriljem organizacije UFC.  | Foto: Getty Images Cris Cyborg po tehtanju večer pred krstnim nastopom pod okriljem organizacije UFC. Foto: Getty Images

Zmage v Curitibi so šle še v roke nevarnega Brazilca Ronalda Souze, ki je potreboval manj kot rundo za ustavitev rojaka Vitorja Belforta, Mauricia Shoguna Rue, premagal je Američana Coreyja Andersona, in Demiana Maie, ki se je proti tekmecu Mattu Brownu tudi tokrat lahko zanesel na svoje najmočnejše orožje - jiu-jitsu.

UFC 199 z glavnim dvobojem večera Luke Rockhold proti Chrisu Weidmanu bo 4. junija v Los Angelesu.

 

 

Ne spreglejte