Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
15.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 15.07

7 let, 12 mesecev

Stavbar klonil po petih nizih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji Stavbarja IGM so v 9. krogu interlige izgubili proti Posojilnici Aichu Dobu z 2:3 (25, 22, -22, -21, -14).

Mariborski odbojkarji so zapravili veliko priložnost za zmago. Potem ko so z zelo dobro igro v prvem in drugem nizu povedli z 2:0, so v nadaljevanju zaigrali slabše, dovolili gostom, da izenačijo na 2:2, nato pa izgubili še peti niz. Po porazu so se nekateri odbojkarji Stavbarja IGM hudovali nad odločitvami sodnikov v ključnih trenutkih, a so za poraz največ krivi sami.

V uvodnem nizu so gostitelji držali igro v svojih rokah vse do rezultata 19:17, potem pa so gostje prek neustavljivega Petra Polonyja izenačili na 19:19. V dramatični končnici so prvo zaključno žogo imeli gostje, nato pa so gostitelji z blokom Miša Pušnika izrabili drugo zaključno žogo in dobili niz.

Drugi niz je mineval v izenačeni igri, gostje pa so si po rezultatu 6:6 priigrali pet točk prednosti (12:7). V nadaljevanju sta se razigrala Tomaž Horvat in Alen Šket, v obrambi se je z zanesljivo igro izkazal Aleš Polančec in prišlo je do preobrata. Po rezultatu 16:16 so Mariborčani nanizali štiri točke zapored, a se avstrijski odbojkarji niso predali. V končnici so se približali na točko (23:22), a je niz spet osvojila domača vrsta.

Tudi v tretjem nizu so gledalci spremljali izenačeno igro, ves čas pa so za točko ali dve vodili gostje. Pri njihovem vodstvu 22:21 so gradbinci imeli priložnost za izenačenje, a jim to ni uspelo, kar je avstrijska ekipa, v kateri se je ob Polonyju izkazal še Nejc Pušnik, izrabila in osvojila odločilne točke.

Očitno je gostom osvojeni niz dal novega poleta, saj so v nadaljevanju zaigrali še bolj zanesljivo, si po rezultatu 15:16 priigrali tri točke prednosti in jo brez težav obdržali do konca niza ter izenačili na 2:2. Peti niz je še enkrat potrdil, da sta ekipi izenačeni. Rezultat je bil kar devetkrat izenačen, nazadnje pri 14:14, v odločilnih trenutkih pa so zrelejšo igro prikazali gostje in zmagali.

Ne spreglejte